van der Horst

IMSA WSC maakt zijn kalender voor 2017 bekend

Start 24 Hours of Daytona
Start 24 Hours of Daytona
De IMSA heeft zijn kalender bekendgemaakt voor het WeatherTech SportsCar Championship anno 2017. Net als dit jaar zal het seizoen in het Noord-Amerikaanse kampioenschap twaalf manches kennen. Grote wijzigingen zijn er niet, de twaalf ontmoetingen zijn allemaal dezelfde, wel is er een verschuiving te merken tussen de manche op Austin en deze op Laguna Seca. De wedstrijd in Texas verschuift naar de maand mei waardoor het wellicht niet meer zal georganiseerd worden samen met het World Endurance Championship, ook al is er in dat laatste kampioenschap nog geen kalender gekend voor 2017. Laguna Seca wordt op deze manier de voorlaatste wedstrijd, gevolgd door de traditionele afsluiter: Petit Le Mans.
12H Sebring 2013
12H Sebring 2013
Wel zijn er enkele wijzigingen in het aantal wedstrijden dat per klasse wordt aangedaan. De P- en de GTLM-klasses blijven bij hun respectievelijke aantal van 10 en 11 wedstrijden. De GTD's zullen ditmaal wel aan de start komen op Long Beach waardoor het de enige klasse is die in alle manches aanwezig zal zijn. De PC-klasse tenslotte zal veel minder aan bod komen: de Oreca's zullen slechts acht keer in actie komen en zullen niet meer te bewonderen zijn op Long Beach, Lime Rock en Laguna Seca. Op Virginia komen andermaal enkel GT's aan de start en de wedstrijd van 2u40 zal ook voortaan door het leven gaan als de Michelin GT Challenge.

IWSC kalender 2017

Januari 26-29: Rolex 24 At Daytona, Daytona
Maart 15-18:Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Fueled by Fresh From Florida, Sebring
April 7-8: Bubba burger SportsCar Grand Prix at Long Beach, Long Beach
Mei 5-7: Circuit of the Americas, Austin
Juni 2-3: Chevrolet Belle Isle Detroit Grand Prix, Detroit
Juni 30-juli 2: Sahlen's Six Hours of The Glen, Watkins Glen
Juli 7-9: Mobil 1 Sportscar Grand Prix, Mosport Park
Juli 21-22: IMSA WeatherTech Northeast Grand Prix, Lime Rock
Augustus 4-6: Continental Tire Road Race Showcase, Road America
Augustus 25-27: Michelin GT Challenge, Virginia
September 22-24: Continental Tire Monterey Grand Prix powered by Mazda, Laguna Seca
Oktober 5-7: Petit Le Mans, Road Atlanta

Foto: IMSA & ALMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 11 augustus 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons