van der Horst

Indy 500: Alonso's twee vogels in één klap (+ video)

Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso slaagde gisteren zonder veel moeite voor de verplichte 'rookie' test. Deze proef moet elke nieuweling ondergaan vooraleer hij of zij mag deelnemen aan de beruchte Indy 500 op de Indianapolis Motor Speedway. De Spanjaard bleek achteraf op de persconferentie best tevreden te zijn met zijn eerste ervaring op de piste. “Er is nog een lange weg te gaan, maar ik ben heel blij met de eerste stap”, aldus de tweevoudige wereldkampioen F1.
  • St. Paul
McLaren Honda Andretti
McLaren Honda Andretti
Om te slagen voor de verplichte rookie test moet de rijder drie delen zonder moeite afwerken: 10 ronden aan een gemiddelde snelheid rijden tussen 205 en 210 mijl per uur, gevolgd door 15 ronden aan 210 à 220 m/u en nogmaals 15 toeren aan 215 en 220 m/u. De Spanjaard behaalde deze doelen na slechts 50 ronden rond de Brickyard. Na de test begon Alonso aan zijn programma met zijn McLaren Honda Andretti team. Zijn snelste ronde legde hij af aan 222,548 m/u. De pole positie van vorig seizoen bedroeg 230.760 m/u.

McLaren Honda Andretti
McLaren Honda Andretti
“Het ging allemaal vlot”, zei de McLaren-rijder achteraf. “Het circuit is zo smal als je tegen zo'n snelheid raast. Ik probeerde verschillende rijlijnen uit, maar ik zal me niet zo comfortabel voelen als over enkele weken waarschijnlijk.” De test vorderde goed en binnen vier uur tijd liet teambaas Michael Andretti zijn nieuwe piloot al testen hoe benzine te sparen achter de safety car. Doch is er volgens de 35-jarige nog heel veel te leren op vlak van afstellen van de wagen tijdens afwisselende omstandigheden op het circuit. Een belangrijk aspect op vlak van rijden op dit circuit.

“De jongens voeren constant aanpassingen uit aan de wagen”, voegde de 32-voudige GP-winnaar toe. “Op dat vlak ben ik nog niet helemaal bij. Ik kan de wagen ook nog niet echt aanvoelen omdat ik op dit moment de wagen niet rijd, de wagen rijdt mij.” Gans vlekkeloos verliep de eerste Indycar-ervaring niet voor de 35-jarige. Onderweg ving hij niet één maar twee vogels in één klap... letterlijk. Onderaan kan u het incident bekijken.




Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons