van der Horst

Inschrijvingen 24H Dubai 2016 nu reeds geopend

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Met de volgende wedstrijd, de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (13-14 maart 2015) in het verschiet loopt de 24H SERIES powered by Hankook 2015 op volle toeren. Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor het seizoen 2016 al gestart.
  • Hamofa Performance
“We hebben de datum voor de openingsrace van volgend jaar, de Hankook 24H DUBAI, vastgesteld voor 14 tot en met 16 januari 2016. Ook de inschrijving voor deze race is geopend”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

De race van dit jaar was het tienjarig jubileum van de Hankook 24H DUBAI, de oorspronkelijke lange-afstandsrace in de Golf-regio. Het evenement was een groot succes en trok een recordaantal deelnemers. Meer dan 50 verschillende nationaliteiten waren vertegenwoordigd in het startveld, een duidelijk bewijs van de internationale status van het evenement. “Het was een echt autosportfeest en een groot succes”, aldus Gerrie Willems. “Dankzij de beproefde klassenstructuur hadden we in alle klassen een mooie strijd gedurende de hele race. We waren ook blij met de goede verhouding tussen GT’s en toerwagens. Met een toename van acht auto’s in 2014 naar 19 auto’s dit jaar groeide bijvoorbeeld de toerwagenklasse A2 sterk. Ook de Porsche Cup-klasse groeide flink, van elf auto’s in 2014 en 18 auto’s dit jaar. Dat zijn ontwikkelingen die tevreden stemmen.”

Dienstverlening aan de teams en vriendelijke atmosfeer gehandhaafd

Tijdens de race in Dubai beleefde ook de CUP1-klasse voor BMW M 235i Cup-auto’s met zes deelnemende teams een succesvolle première. “Nu is de volgende uitdaging voor ons om weer meer teams met diesel-auto’s aan te trekken”, vervolgt Willems. “In het verleden waren er heel wat auto’s met dieselmotor, maar het aantal is wat gedaald, dus daarvan zouden we er wel weer meer willen zien. Ook belangrijk voor ons is het handhaven van de dienstverlening aan de teams en de vriendelijke atmosfeer, belangrijke kenmerken van onze races. Daaraan blijven we werken.”

Als eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar kreeg de Hankook 24H DUBAI volop aandacht in print- en online-media over de hele wereld. Vanaf 1 maart wordt op Motors TV een 52 minuten durende samenvatting uitgezonden. Een gedetailleerd uitzendschema is te vinden via www.24hseries.com.

Inschrijfgeld blijft ongewijzigd

“Uitgaande van het succes van de race van dit jaar verwachten we opnieuw volop belangstelling voor de race in Dubai in 2016”, verklaart Gerrie Willems. “De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Het goede nieuws is dat het inschrijfgeld ten opzichte van dit jaar ongewijzigd blijft. Opnieuw plannen we een live-stream gedurende de volledige 24-uursrace en we verwachten ook het team van commentatoren van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans en andere lange-afstandsraces, weer in Dubai.” Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 27 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons