van der Horst

Interessante kalender voor de Belgian Historic Cup in 2017

Moortgat versus Michiels
Moortgat versus Michiels
Na heel wat puzzelwerk is Bravo Racing er in geslaagd om volgend jaar de deelnemers aan de Belgian Historic Cup een interessante kalender voor te stellen. Er staan vijf manches geprogrammeerd, één meer dan dit jaar dus. Naast de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps, die elk tweemaal aangedaan worden, gaat het ook eenmaal richting Nederland namelijk naar het duinencircuit van Zandvoort.
BHC 2016
BHC 2016
Het seizoen had aanvankelijk van start moeten gaan op Circuit Zolder in april op een gezamenlijke meeting met de Belcar en de TCR BNL, maar aangezien het startschot van beide laatste kampioenschappen verhuisde naar Spa diende ook voor de BHC een vervangwedstrijd gezocht. Die werd gevonden bij Roadbook, die de BHC wedstrijden integreert in de Spa Open Pitlane trackday die op zondag 19 maart plaats vindt op het Ardeense circuit. Voor die dag geldt er een geluidsberking tot 103 dB. Daarna gaat het richting Zandvoort waar op 29 en 30 april de Historic Zandvoort Trophy doorgaat.

BHC 2016
BHC 2016
Voor hun derde manche keren de BHC deelnemers terug naar Spa waar op 24 en 25 juni drie wedstrijden van 30 minuten betwist worden in het kader van de Spa Summer Classic. Al sinds 2010 staat de Spa Summer Classic op de kalender en volgend jaar beloofd de meeting opnieuw een van de hoogtepunten van het seizoen te worden. Op 5 en 6 augustus komt het BHC voor de eerste maal aan de start op Circuit Zolder. Op die datum staat de Zolder Historic GP gepland waar de BHC een van de smaakmakers wordt met niet minder dan 4 wedstrijden over een half uur. Geen Truck GP volgend seizoen maar in de plaats gaat de BHC naar een ander topevenement, het American Festival te Zolder waar het de affiche deelt met de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar Endurance Trophy. BRAVO Racing is er dus in geslaagd om weer een kalender samen te stellen die iedereen moet kunnen bekoren.

Belgian Historic Cup kalender 2017:

19 maart: Spa Open Pitlane (Roadbook trackday)
29-30 april: Historic Zandvoort Trophy
23-25 juni: Spa Summer Classic (3 x 30 minuten)
5-6 augustus: Zolder Hisroric GP (4 x 30 minuten)
14-15 oktober: Zolder American Festival (3 x 30 minuten)

Foto's: Bravo & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Historic Cup op vrijdag 9 december 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons