van der Horst

ISIS noopt Barzani Racing Team tot stopzetting activiteiten

82fac081127d3b216570784060040f305783819a.jpg
De consequenties van het terreurbeleid van ISIS hebben nu ook de autosport bereikt. Het conflictgebied in Irak en Syrië staat nu niet bepaald bekend om zijn autosportcultuur, maar kent in Isaac Tutumlu desondanks toch een vaste waarde op de Europese scène. Barzani Racing Team, dat de kleuren van Koerdistan vertegenwoordigt op de circuits, zal dit jaar namelijk zijn activiteiten stopzetten. Tutumlu was het voorbije jaar seizoen aan het werk te zien in de GT Open, waar hij een Corvette GT2 van Selleslagh Racing Team de sporen gaf.
“Door de crisis rondom ISIS en het feit dat de Iraakse overheid sinds enkele maanden niet meer de overeengekomen bedragen overmaakt aan Koerdistan, is het bedrijfsleven in Koerdistan failliet waardoor we niet meer de vereist steun kunnen vinden,” luidt een statement van de Spanjaard met Koerdische roots. “Barzani Racing Team is het eerste en enige team in de geschiedenis dat Koerdistan officieel vertegenwoordigt. Dit jaar genoten we de goedkeuring van diverse motorsportorganisaties en teams om ons om te dopen tot Barzani Racing Team en zo ons opzet verder te officialiseren. Dit is geen vaarwel, maar slechts een tot ziens!”
 
Tutumlu houdt zich verder bezig met het runnen van zijn eigen bedrijf, BTM Holding, actief op het vlak van internationaal voetbal management. Hij overweegt nu zijn opties om op eigen houtje verder te gaan en stelt dat hij als Silver reeds aanbiedingen uit het WEC en de Blancpain Endurance Series heeft gekregen.

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 27 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons