van der Horst

Lone Star Le Mans: Winst voor Wayne Taylor Racing - opgave voor Goossens

Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Jordan en Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Wayne Taylor Racing heeft de voorlaatste manche van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zijn naam geschreven. Vertrokken vanuit pole boekten de gebroeders Ricky en Jordan Taylor hun derde zege van het seizoen. Toch kregen ze het niet cadeau, want Action Express Racing legde hen het vuur aan de schenen en zou er een volledig Corvette podium van maken in de P-klasse. In PC, GTLM en GTD wonnen respectievelijk Starworks Motorsport, Porsche North America en Turner Motorsport.
Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Ondanks twee wagens op het podium zullen de troepen van Action Express Racing wellicht niet tevreden zijn met het resultaat. Zo kreeg hun #31 met Duncan Cameron/Eric Curran een drive through voor het aantikken van de zusterwagen, de #5 van Christian Fittipaldi/João Barbosa. Bij Mazda kende men andermaal betrouwbaarheidsproblemen, maar Tom Long/Joel Miller werden toch vierde. De Ligier-Honda van Michael Shank Racing speelde geen rol van betekenis vooraan, terwijl Marc Goossens, in de Corvette DP van Visit Florida Racing, diende op te geven met transmissieproblemen. Met nog één race te gaan lijkt Wayne Taylor Racing kanshebber op de titel al is het vooral uitkijken naar het onderlinge duel bij Action Express.

Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
In de PC-klasse werd de overwinning pas in de allerlaatste ronde duidelijk. Na de teleurstelling op Road America wonnen Alex Popow/Renger van der Zande nog eens voor Starworks Motorsport, hun vierde zege van het seizoen, hun achtste podium in tien races. PR1/Mathiasen Motorsports werd op acht tiende van een seconde tweede met Tom Kimber-Smith/Robert Alon. Performance Tech Motorsports vervolledigde het podium met naast James French ditmaal Nicholas Boulle in de Oreca-Chevrolet. Starworks neemt zo een optie op de titel al heeft PR1/Mathiasen nog een kans op Petit Le Mans.

Porsche North America - Porsche 911 RSR
Porsche North America - Porsche 911 RSR
In GTLM was Ferrari favoriet en de 488 van Risi Competizione nam ook de leiding bij de start, gevolgd door beide Porsches. Het zou een spannend duel worden tussen beide legendarische merken, maar uiteindelijk kreeg de Ferrari met Toni Vilander en Giancarlo Fisichella, alweer opvallend agressief, elektronische problemen. Porsche kreeg zo een dubbel cadeau, een welkome prestatie na een minder periode. De #911 van Nick Tandy/Patrick Pilet liet de #912 van Earl Bamber/Frédéric Markowiecki winnen voor de titel. Chevrolet vervolledigde het podium met Antonio Garcia/Jan Magnussen. Ondanks dat ze pas vijfde werden, deden Oliver Gavin en Tommy Milner in de tweede Corvette C7 goede zaken voor de titel met de opgave van de Ford GT van Ryan Briscoe/Richard Westbrook.

Turner Motorsport - BMW M6 GT3
Turner Motorsport - BMW M6 GT3
Na de zege in Mosport Park heeft BMW zijn tweede overwinning van het seizoen beet in GTD met dank aan Jens Klingmann/Bret Curtis van Turner Motorsport. Paul Miller Racing pakte de tweede plaats met de Lamborghini die gedeeld werd door Bryan Sellers/Madison Snow. Met de derde plaats van de Ferrari van Scuderia Corsa is de GTD-klasse de enige klasse waar er weinig spanning te vinden is met het oog op de finale in Road Atlanta. Christina Nielsen/Alessandro Balzan hebben nu een stevige voorsprong aangezien de Porsche van Mario Farnbacher/Alex Ribeiras, op weg naar de tweede plaats, stil viel in de laatste ronde zonder benzine..

De grote finale op Road Atlanta, de achttiende editie van Petit Le Mans, heeft plaats op 1 oktober.

--- UITSLAG Race IWSC LONE STAR LE MANS (pdf) ---


Foto's: IMSA & Vincent Wouters



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons