van der Horst

Lime Rock: Poles voor Braun, Westbrook en Pumpelly

Colin Braun - Core Autosport
Colin Braun - Core Autosport
Dit weekend heeft de Northeast Grand Prix plaats, de achtste manche van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Op de bochtige en korte omloop te Lime Rock komen enkel de PC, GTLM en GTD-klasses aan de start, de prototypes blijven thuis. De beste startpositie voor morgen gaat dan ook naar Core Autosport uit de PC-klasse dat met Colin Braun en zijn chrono van 48.824 amper zestien duizendste sneller was dan Robert Alon van PR1/Mathiasen Motorsports. James French voor Performance Tech Motorsports maakte de top drie vol. De leiders in de tussenstand, Alex Popow en Renger van der Zande, reden de vijfde tijd.
  • Dreamdrive
Richard Westbrook - Ford Chip Ganassi Racing
Richard Westbrook - Ford Chip Ganassi Racing
In de GTLM-klasse blijft het voor de wind gaan bij Ford. Na de zege op Le Mans en drie opeenvolgende zeges in dit kampioenschap, pakte Richard Westbrook de pole voor Ford Chip Ganassi Racing. De Brit was negen honderdste sneller dan Dirk Werner in de BMW. De leidende Corvette met Tommy Milner en Oliver Gavin vertrekt als derde. De eerste Ferrari vinden we vierde dankzij Tino Vilander, terwijl de eerste Porsche pas de zevende tijd reed met Patrick Pilet achter het stuur.

Spencer Pumpelly - Change Racing
Spencer Pumpelly - Change Racing
In GTD ten slotte zien we de tweede pole van het seizoen voor een Lamborghini Huracan GT3 met dank aan Spencer Pumpelly (Change Racing). De Amerikaan hield hierbij de Audi's van Stevenson Motorsports achter zich die met Andrew Davis en Matt Bell de tweede en derde tijd reden. Puntenleiders Alessandro Balzan en en Christina Nielsen vertrekken straks als vierde in hun Ferrari. De eerste Porsche en de eerste BMW vinden we op de plaatsen zes en zeven, terwijl de enige Dodge, met Jeroen Bleekemolen, als dertiende zal vertrekken.

--- UITSLAG KWALIFICATIE NORTHEAST GRAND PRIX (pdf) ---

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Northeast Grand Prix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons