van der Horst

J.A.S. Motorsport bouwt Honda's voor nieuwe TCR International Series

ab2ad03732120c3276511d1f611bfb4cb99422ce.jpg
JAS Motorsport gaat in samenwerking met motorbouwer Mugen nu ook Honda Civic's ontwerpen, bouwen en ontwikkelen die voldoen aan het technisch reglement van de TCR Series, en dit zowel op internationaal als nationaal niveau. Ter gelegenheid van de lancering van de Civic Type R (EP3) in 2001 vertrouwde de Japanse constructeur zijn "Grass Roots Racing Program", een wereldwijde klantenservice voor Honda race- en rallyklanten, toe aan het Italiaanse JAS Motorsport dat reeds sinds 1998 racewagens bouwde voor de Japanners. De nieuwe serie lijkt dan ook gesneden koek voor de firma uit de buurt van Milaan.
Gabriele Tarquini - Castrol Honda Racing Team
Gabriele Tarquini - Castrol Honda Racing Team
"Zowel de reglementen rond het beperken van de kosten als de technische regelgeving van de nieuwe TCR-serie zijn geknipt voor de toerwagenracerij en laten ons toe Honda-klanten in de hele wereld te bereiken. De prijs van de basisauto en de betaalbare running cost moet het heel wat rijders en teams mogelijk maken aan te treden in zowel regionale als nationale kampioenschappen, daar waar de TCR International Series een wereldwijd uithangbord wordt voor mensen met hogere ambities", bevestigt Alessandro Mariani, Managing Director van J.A.S. Motorsport.

"Het nieuws dat JAS Motorsport voor het Zweedse WestCoast Racing drie wagens bouwt voor de TCR Internationale series, weekte heel wat interesse los bij ons bestaand cliënteel dat al een tijdje op een nieuwe wagen zat te wachten, niet in het minst in Azië", aldus Mads Fischer, Business Development and Customer Service Manager bij J.A.S. van zijn kant.
 
Foto's: JAS Motorsport & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 15 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons