van der Horst

Jacques Villeneuve: “Stoffel Vandoorne moet Fernando Alonso verslaan”

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve – wereldkampioen F1 uit 1997 – adviseert onze landgenoot Stoffel Vandoorne om zich toe te spitsen op één ding tijdens diens eerste volledige seizoen in de koningsklasse van de autosport: het verslaan van McLaren-teamgenoot Fernando Alonso. Na een moeizame voorseizoenstest in Barcelona de afgelopen twee weken wisten Alonso en Vandoore tesamen slechts 425 ronden af te leggen. Maar volgens Villeneuve, die met RTBF sprak, is alles nog niet verloren voor Stoffel.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“Het is niet makkelijk voor Stoffel”, aldus de 11-voudige Grand Prix-winnaar over de situatie bij McLaren-Honda. “Maar alles is nog niet verloren. Het enige wat er nog te doen staat is proberen om Fernando Alonso te verslaan. Het is beter om deel uit te maken van een team zoals McLaren dan gewoon thuis te zitten en niks te doen. Hij is een professional die geen geld hoeft mee te brengen naar het team, een eigenaardigheid tegenwoordig en hij mag daar best tevreden over zijn..”

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
“Hij racet ook naast een man met groot talent, iemand waar hij zich kan aan meten”, gaat de voormalige Indy 500-winnaar verder over Stoffel's teamcollega. “Hoe hij zal wedijveren met Fernando Alonso zal zijn eigen waarde definiëren. Als hij naast iemand zou racen die ook een nieuwe jonge rijder was, dan zou het verslaan of niet verslaan van hem niet al te veel betekenis hebben.”
 

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Ronald Ooms




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 14 maart 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons