van der Horst

James Allison weg bij Ferrari

James Allison
James Allison
Ferrari's technisch directeur James Allison stapt na een gezamelijke beslissing op bij Scuderia Ferrari. Dit meldde het team eerder vandaag via een kort nieuwsbericht. Na twee succesvolle seizoenen bij Lotus verhuisde de Brit in 2013 naar het Italiaanse team en was mede verantwoordelijk voor het behalen van drie zeges vorig seizoen. Eerder ondertekende de 48-jarige Brit een nieuw contract dat hem bij de renstal uit Maranello tot eind 2018 zou binden maar nu net voor de Grote Prijs van Duitsland aanstaande weekend kwam aan deze verbintenis een einde. “Ferrari kondigt aan dat na drie jaar samenwerking Scuderia Ferrari en James Allison samen besloten hebben om hun eigen weg op te gaan”, aldus een persmededeling.
Allison, die in 1991 afstudeerde aan de universiteit van Cambridge, zijn F1-carrière begon bij het aerodynamisch departement van Benetton om vervolgens als hoofd aerodynamica aan de slag te gaan bij het Franse Larrousse team. Midden jaren '90 keerde hij terug naar zijn eerste team. In 2000 begon zijn eerste periode bij Ferrari en ging hij na vijf succesvolle jaren terug naar Benetton dat werd overgenomen door Renault. In 2013 keerde de Brit terug naar Italië. Met het vertrek van Allison neemt Mattia Binotto nu de taken op zich. “Het team wil James bedanken voor zijn inzet en opoffering tijdens de periode die ze samen hebben doorgebracht en wenst hem succes en sereniteit tijdens zijn toekomstige inspanningen”, aldus teambaas Maurizio Arrivabene.

Afgelopen maart verloor Allison zijn vrouw Rebecca heel onverwacht aan een hersenvliesontsteking en keerde onmiddellijk terug naar Engeland om voor zijn kinderen te zorgen. “Tijdens die jaren dat ik bij Ferrari spendeerde, tijdens twee verschillende periodes en in twee verschillende rollen, kreeg ik de kans om het team te kennen en apprecieerde ik ook de waarde hiervan en van de mensen - vrouwen en mannen – die hiervan deel uitmaken”, noteerde Allison. “Ik wil hen bedanken voor de geweldige professionele en menselijke ervaringen die we samen deelden. Ik wens iedereen een gelukkig toekomst met heel veel successen.”

Foto: Ronald Ooms




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 27 juli 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons