van der Horst

Jamie Jason Vandenbalck geselecteerd voor Reiter Young Stars Cup

Jamie Jason Vandenbalck tijdens testdag
Jamie Jason Vandenbalck tijdens testdag
GT4 zit in de lift, SRO heeft de promotie van de GT4 European Series op zich genomen wat leidt tot een grotere interesse voor de klasse. Zo telt het British GT voor het eerst meer GT4- dan GT-bolides en tonen ook merken zoals McLaren en Maserati interesse voor de klasse door het op de markt brengen van GT4-specificaties van hun modellen. Een van de interessante nieuwe initiatieven in de klasse is de Reiter Young Stars Cup waarbij Reiter Engineering acht identieke KTM X-BOW GT4’s zal inzetten in het Europese GT4 kampioenschap. Iedere wagen wordt gedeeld door twee jonge rijders en het runnen van de wagen wordt in handen gegeven van jonge universiteitsstudenten. Bij de piloten die zich inschreven vinden we met Jamie Jason Vandenbalck ook een Belg terug.
KTM X-BOW GT4
KTM X-BOW GT4
Reiter Engineering, dat zich in een recent verleden nog toelegde op het ontwikkelen van de GT3 Lamborghini en de GT3 Camaro, onderkent de groeiende interesse in de GT4-klasse en concentreert zich dit jaar dan ook op het bouwen en verkopen van de KTM X-BOW GT4. Daarnaast zette men in samenwerking met SRO en KTM een interessant programma op poten dat jonge piloten en ingenieurs moet toelaten hun eerste stappen te zetten in de autosport. Acht identieke X-BOW’s zullen meedoen aan vijf manches van het Europese kampioenschap en voor iedere wagen zijn twee ingenieursstudenten en een marketingstudent uit acht verschillende universiteiten verantwoordelijk.

Reiter Engineering - KTM X-BOW GT4
Reiter Engineering - KTM X-BOW GT4
Twee jonge piloten, man of vrouw, zijn er per wagen voorzien en de op het eind van het seizoen best geklasseerde piloot en pilote krijgen volgend jaar een stuur aangeboden in de Blancpain Sprint Cup. Voor de start van het seizoen stonden er twee testdagen gepland, één op de Slovakiaring op 2 april en één op de Panoniaring op 13 april. Na een selectie uit de ingeschreven kandidaten werd vandaag bekendgemaakt dat Jamie Vandenbalck officieel deel uitmaakt van het programma! Vandenbalck zal het seizoen afwerken op een wagen die hij deelt met Laura Kraihamer.

Jamie Jason Vandenbalck (derde van links)
Jamie Jason Vandenbalck (derde van links)
"Ik ben zeer blij dat ik mij bij de geselecteerden voor een zitje in de Reiter Young Stars mag rekenen. Het feit dat we allemaal met gelijke wapens strijden en dat de zitjes en teamgenoten per lottrekking worden toegewezen, biedt uitstekende kansen om mij te tonen naar de buitenwereld toe. GT-racerij vraagt tegenwoordig een substantieel budget en doorstoten naar een vast zitje in bijvoorbeeld GT3 is gezien de grote competitie niet eenvoudig. Precies daarom is de hoofdprijs, een zitje in de Blancpain GT Series Sprint Cup in 2017, zo aanlokkelijk. De test eerder deze maand is vlot verlopen en ik slaagde er ook regelmatig in snelle en constante ronden neer te zetten. Nu is het aftellen geblazen, want eind deze week rijden we reeds de eerste wedstrijd", aldus een gelukkige Jamie Jason Vandenbalck.

Foto: Reiter Engineering, KTM & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 18 april 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons