van der Horst

Jari-Matti Latvala leidt na openingsdag in Argentinië

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
De Finse Volkswagenrijder Jari-Matti Latvala leidt na de openingsdag in de rally van Argentinië. Dat is de vierde manche van het WRC-kampioenschap. Thierry Neuville staat tiende na mechanische problemen.
Na een sterke start van kampioenschapsleider Sebastien Ogier, kwam Jari-Matti Latvala tegen de middag opzetten met een reeks besttijden. Tegen de middag zette de Fin zich op kop van de wedstrijd en hij behield die positie doorheen de dag. Ondanks een betere startpositie kon Latvala geen diepe voorsprong uitbouwen op zijn naaste concurrenten.

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Met een snelste tijd op de slotproef kwam Ogier nog terug tot op 7.9 seconden. Hayden Paddon verloor op die laatste proef nog zijn tweede positie aan Ogier. De Nieuw-Zeelander staat nu derde in zijn Hyundai i20 op 11.4 seconden. Andreas Mikkelsen in de derde Volkswagen kijkt al aan tegen een achterstand van 25.7 seconden, Dani Sordo staat al op 49.0 seconden van de leider. Mads Östberg is de eerste Fordrijder op de zesde plaats maar staat al op ruim twee minuten.

Thierry Neuville staat tiende. Op de derde proef van de dag viel zijn wagen verschillende keren stil. Neuville kon het euvel repareren, maar verloor wel ruim zes minuten. Op een besttijd na, gaf de Belg niet de indruk het tempo van de snelsten te kunnen volgen, vooral door een gebrek aan vertrouwen, verklaarde hij.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 april 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons