van der Horst

Jeddah: Rosberg X Racing en Acciona | Sainz XE Team verdelen de overwinningen

Mikaela Åhlin-Kottulinsky en Johan Kristoffersson
Mikaela Åhlin-Kottulinsky en Johan Kristoffersson
De eerste race van het nieuwe seizoen in Extreme E werd afgewerkt in Jeddah. Twee dagen, twee races en twee verschillende winnaars. Op zaterdag stond er geen maat op Rosberg X Racing met Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky, terwijl zondag Acciona | Sainz XE Team met Fraser McConnell en Laia Sanz de dominante factor in de race waren.
Rosberg X Racing haalt het nipt van NEOM McLaren Extreme E Team
Rosberg X Racing haalt het nipt van NEOM McLaren Extreme E Team
Zaterdag was het Rosberg X Racing wat de klok sloeg in Jeddah. De verdedigende kampioen behaalde de volle pot in de kwalificaties en was ook favoriet voor winst in de race, maar cadeau kreeg het Zweedse duo de winst allerminst. Zij werden vooral uitgedaagd door Neom McLaren Extreme E Team met Mattias Ekström en Cristina Gutiérrez. Het waren wel vooral de dames die een deur-aan-deur gevecht uitvochten. Åhlin-Kottulinsky zag de Spaanse voorbijsteken, maar kon terugslaan en haalde het in wat de nipste finish in Extreme E ooit was. Het podium werd vervolledigd door E.ON Veloce Racing van Kevin Hansen en Molly Taylor. De Redemption Race werd gewonnen door Timmy Hansen en Caty Munnings voor Andretti Alkawilat Extreme E.

Fraser McConnell/Laia Sanz - Acciona | Sainz Extreme E Team
Fraser McConnell/Laia Sanz - Acciona | Sainz Extreme E Team
Tijdens die finale eindigde Acciona | Sainz XE Team op zijn zij in de laatste ronde. Het team was dus uit op een beter resultaat op zondag. En dat behaalden McConnell en Sanz met verve. Zij haalden het met uitstekende resultaten in de kwalificaties en in de finale. Niet Rosberg X Racing was hun - wat men verwachtte - uitdager voor de overwinning, maar wel Andretti Alkawilat Extreme E. Toch stond er geen maat op het Jamaicaans-Spaanse duo, dat won met een seconde overschot op het Zweeds-Britse duo. E.ON Veloce Racing eindigde weer als derde, terwijl Rosberg X Racing nu tevreden moest zijn met maar een vierde plaats. De Redemption Race werd dan weer gewonnen door NEOM McLaren Extreme E Team.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 18 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jeddah.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons