van der Horst

Jerez: Testdag 1: Tio Ellinas snelste – Nederlanders goed mee

Tio Ellinas - Strakka Racing
Tio Ellinas - Strakka Racing
Op het circuit van Jerez in Spanje vond donderdag de eerste dag van de collectieve testsessie voor de Formule Renault 3.5 plaats. Tweeëntwintig wagens kwamen de baan op en op het einde van de dag was het de debutant Tio Ellinas (Strakka Racing) die de snelste tijd had laten optekenen. Oliver Rowland (Fortec) en Roberto Merhi (Pons Racing), in de morgen nog de snelste, volgden met de tweede en derde chrono. Drie Nederlanders tekenden present en zij eindigden allen in de bovenste helft van de tabellen.
Beitske Visser (AVF) sloot de dag mooi af met een vijfde tijd en bleef daarmee Meindert van Buuren (Lotus) twee plaatsen voor. Formule Renault 2.0 kampioen Nyck de Vries (DAMS) was goed voor de elfde chrono.

Roberto Merhi (1:27.579)was de snelste in een morgensessie die achtmaal moest onderbroken worden. De thuisrijder werd gevolgd door Tio Ellinas, Dean Stoneman (DAMS) en Pietro Fantin (Draco). In de namiddag wisselde de toppositie verschillende malen van eigenaar maar uiteindelijk was het Ellinas die het haalde met een tijd van 1:27.430. Hij haalde het nipt van Oliver Rowland (Fortec) , de tijd die Merhi in de morgensessie neerzette leverde hem nog de derde plaats algemeen op. Daarna volgden Jazeman Jaafar (Fortec), Visser, Fantin, Van Buuren en Stoneman. Die laatste ging gedurende de namiddag zwaar van de baan maar bleef ongedeerd. 

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op donderdag 5 maart 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons