van der Horst

John Filippi in zee met Sébastien Loeb Racing

John Filippi
John Filippi
John Filippi begint op 8 en 9 april in Marrakech aan zijn vierde WTCC-seizoen. De nog steeds maar 21-jarige Corsicaan ruilt hierbij de Campos Chevrolet RML Cruze voor een beduidend kompetitiever Citroën C-Elysée gerund door Sebastien Loeb Racing. Filippi wordt zodoende teamgenoot van Tom Chilton bij SLR dat in 2017 zo goed als zeker andermaal WTCC Trophy-winnaar Mehdi Bennani onderdak zal verschaffen.
John Filippi wist nog
John Filippi
John Filippi
niet door te breken sinds hij in 2014 na een korte eenzittercarrière met Campos Racing in het WTCC neerstreek. Aanvankelijk met een SEAT Leon TC2 om in 2015 naar de TC1-klasse te promoveren aan boord van de Campos Chevrolet RML Cruze. Met die wagen eindigde hij vorig seizoen 17de, finishte hij vijf keer in de top 10 en scoorde hiermee negen punten. Tweemaal mocht hij in de openingsrace vanop de pole van start maar had daarbij het geluk niet aan zijn zijde. In de WTCC Trophy voor privérijders legde hij onder meer via twee podiumplaatsen beslag op de vijfde plaats en ging daarbij wel Grégoire Demoustier vooraf wiens SLR Citroën C-Elysée hij thans erft.

John Filippi - Campos Racing
John Filippi - Campos Racing
 “Ik ben erg blij" aldus de Corsicaan in een reactie op de nieuwe wending in zijn carrière. "Pas na afloop van de eerste tests zal ik met kennis van zaken kunnen evalueren waar ik precies sta en welke kloof ik moet zien te dichten om vooraan mee te draaien. De winter was lang, ik kijk er naar uit om samen te werken met mijn ingenieur en het team, om de sfeer in de paddock opnieuw op te snuiven, de sensatie te ervaren met zo'n snelle auto te rijden binnen zo'n fantastisch team. Het potentieel van de C-Elysée voor 100 procent trachten te benutten wordt de grootste uitdaging" aldus Filippi die andermaal op de steun van sponsor OSCARO kan rekenen.
 
Ook Sebastien Loeb zelf is blij met de overeenkomst. "John is jong en doet ervaring op. Ons team kan hem de middelen verschaffen die hij nodig heeft om volop tot ontplooiing te komen. Zijn leeftijd speelt in zijn voordeel en hij heeft potentieel, dus dit lijkt het juiste ogenblik om samen grootse dingen te gaan doen".

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 3 februari 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons