van der Horst

Junior Award voor Stijn Pacolet

Stijn Pacolet - Peugeot 208 R2
Stijn Pacolet - Peugeot 208 R2
Het Belgian Rally Championship 2015 ging afgelopen zaterdag van start met de Rally van Haspengouw in Landen. In het Junior BRC ging Polle Geusens van start als topfavoriet, maar er was nog een andere jongere uit de streek die zich in de kijker reed met een Peugeot 208 R2. Stijn Pacolet uit Zoutleeuw, vorig jaar al derde in het Junior BRC, bekroonde de openingswedstrijd van het seizoen met een zege in de categorie en het Junior BRC.
Het leverde hem meteen een extra bekroning op in de vorm van de Junior Award, toegekend door de promotor van het BRC en goed voor een gratis deelname aan de volgende wedstrijd van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally.

"Ik ben ontzettend blij met deze Junior Award, want we rijden met beperkte middelen en elk steuntje in de rug is meer dan welkom," vertelde Stijn, die vorig jaar in de Sezoensrally ook al de Junior Award in ontvangst mocht nemen.
"De overwinning in Landen heb ik natuurlijk ook te danken aan het foutje van Polle Geusens, die sterk van start ging. Het was ons eerste nationale optreden met de Peugeot 208 R2. Aan het stuur van de 208 R2 moet ik veel meer nadenken, want we rijden met een sequentiële versnellingsbak. Het was toch even aanpassen, maar uiteindelijk verliep de aanpassing vlot. Na het foutje van Polle heb ik de zege in het Junior-klassement veilig gesteld, al bleef Gert-Jan Kobus aandringen. Het niveau lag een stuk hoger dan in R1 vorig jaar. Ik kijk al uit naar de Spa Rally, waar er nog een paar kleppers in R2 aan de start komen."

Foto: BFO-BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 1 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons