van der Horst

Kabouterrit: voorbeschouwing van de organisatoren

De Kabouterrit wordt georganiseerd door Titanic Kasterlee vzw op 30 maart 2024 en vormt de openingswedstrijd van het VAS seizoen in de Rittensport. De wedstrijd is nieuw op de kalender.
  • Dreamdrive
Na Marathon en Classic is het dan nu de beurt aan het Rittensport Kampioenschap om zijn seizoen op gang te schieten. De reglementering is gelijkaardig aan de beide andere vormen van oriëntatiesport, maar Rittensport heeft de naam iets recreatiever te zijn en dus meer “instap”-vriendelijk. Ook hier wordt er gereden op de openbare weg en rijder en navigator proberen via een door de organisatie verstrekt roadbook zo nauwkeurig mogelijk een vooraf bepaalde route te rijden. Aanmelden op de juiste controlepunten en binnen de opgelegde tijd en snelheid is van cruciaal belang. Afwijkingen leveren (straf)punten op, het team met de minste punten, wordt de winnaar. Deelnemers kunnen zich inschrijven in een klasse Recrea (instapklasse) of Touring (gevorderd).

De Kabouterrit mag dan al een nieuwe naam op de kalender zijn, met nieuwe routes en een nieuwe startlocatie, de organisatie achter het evenement is dit absoluut niet! Het is de erfgenaam van de “Titanicrit Kasterlee”, traditioneel gehouden eind maart en het eerste luik van een tweedelig verhaal dat ieder seizoen in de herfst ook nog een Titanicrit “Merksplas” zag.

Maar nu is er dus de Kabouterrit, die zal vertrekken vanuit Café Pelleman in Kasterlee en een honderdtal kilometer aan de deelnemers zal voorschotelen met passages langs Kasterlee, Geel, Olen, Lille, Vorselaar en Herentals. Achter de schermen zien we dezelfde geroutineerde ploeg van RT Titanic, met ervaren rotten als Jan Eysermans en Wim Poulmans als aanspreekpunten. 51 duo’s staan er al op de voorlopige inschrijvingslijst en voor een eerste editie is dit zeker een hart
onder de riem voor de organisatie.

Eén jaar geleden: tweemaal vader en dochter

Er is geen “algemeen” klassement in Rittensport en dus zijn er iedere wedstrijd twee winnaars: ééntje in Recrea, en ééntje in Touring. Op zaterdag 25 maart 2023 kwamen 47 teams aan de aftrap van de Titanicrit Kasterlee, de voorganger van deze Kabouterrit. Na een wedstrijd door de kille, winderige en natte nacht over de landwegeltjes van Geel, Olen, Retie en Dessel kregen we in Recrea de zege voor vader en dochter Luc en Tasha Van Den Bogerd met de Burstner Campeo, een mobilhome en dus een ongebruikelijk voertuig voor deze discipline. De winst in de categorie Touring ging dan weer naar een ander vader-en-dochter duo met Leo en Inge Rackham, in hun vertrouwde Peugeot.

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 27 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons