van der Horst

Kalender 2014 mét Paul Ricard én Spa?

Monza afgevoerd?
Monza afgevoerd?
De WTCC-kalender voor 2014 komt er aan en dus wordt er zoals ieder jaar naar hartelust gespeculeerd waar het toerwagenkampioenschap wel zal neerstrijken. Zoals u hier eerder deze week kon lezen is ons eigenste Spa-Francorchamps kandidaat om het sprintgezelschap naar de Ardennen te halen. Indien bevestigd, is het niet onwaarschijnlijk dat de Belgische manche het Europees luik zou aflsuiten, daar de containers met wagens en materiaal doorgaans in Antwerpen op transport worden gezet en er na de Aziatische toer ook weer aan land komen.

Die Aziatische toer met achtereenvolgens Suzuka - maar dan op de Grand Prix-omloop - Shanghai en Macau zal zo goed als zeker ook volgend jaar het seizoen afsluiten.

Starten doet het kampioenschap al enkele jaren in Monza maar financieel rommelt het in het Parco di Monza, een van de grootste ommuurde parken van  Europa waarbinnen de legendarische omloop is gevestigd en massa's toeschouwers hebben we er de voorbije jaren niet gezien. Al gaat dit net zo goed op voor enkele andere omlopen die dit seizoen werden weerhouden. Wordt Monza afgevoerd dan lijkt het er sterk op dat het seizoen in april op Circuit Paul Ricard van start gaat, een gegeven dat nieuwkomer Citroën ongetwijfeld kan bekoren.

Een nieuw bezoek aan de ouderwetse maar gezellige Salzburgring in de buitenwijken van de Festspiel-stad werd reeds eerder bevestigd en de kans is groot dat ook Marrakech, de Slovakia Ring, Hungaroring, Moscou Raceway,het Argentijnse Termas de Rio Hondo en Sonoma volgend jaar opnieuw op de kalender prijken.

De Portugese manche in Portimao lijkt evenwel uit de boot te zullen vallen gezien de problemen rond het circuit en de moeilijke economische toestand waarin het land verkeert. Of we ook in 2014 goed zijn voor een nieuw welles-nietes-spel rond een manche in het Braziliaanse Curitiba moet nog worden afgewacht. Samengevat geeft dit de hierna volgende (hypothetische) kalender:


Mogelijke kalender WTCC 2014:

46cf12ef3f5a4293d51d0955545e0cd4c8b25875.jpg

Paul Ricard (F)  
Marrakech (Mar)  
Slovakia Ring (Slo)  
Hungaroring (H)  
Salzburgring (A)  
Moscow Raceway (Rus)  
Spa-Francorchamps (B)  
Termas de Rio Hondo (Arg)  
Sonoma (USA)
Suzuka (J)  
Shanghai International Circuit (China)  
Macau (China)  


Foto's: Hans van Onsem

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 25 september 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons