van der Horst

Kalle Rovanpera met Pirelli naar Italiaans kampioenschap

Kalle Rovanpera
Kalle Rovanpera
Het Finse supertalent Kalle Rovanpera zal dit jaar met steun van Pirelli het Italiaanse rallykampioenschap afwerken. De 16-jarige zoon van Harri zal samen met Paolo Andreucci een team vormen. Hoofddoel is ervaring opdoen op asfalt, dat meldt Pirelli donderdag.
Amper zestien jaar, maar Rovanpera kroonde zich al in 2016 tot Lets kampioen en is dit jaar tot op heden onverslaanbaar. Een contract kon dan ook niet uitblijven. Het is Pirelli die Rovanpera strikt. De bandenfabrikant zal Rovanpera in een Peugeot 208 T16 R5 droppen om het Italiaans kampioenschap te betwisten, ideaal om de asfaltervaring van de jonge Fin bij te schaven.

"Ik ben Pirelli ontzettend dankbaar om dit mogelijk te maken", aldus Rovanpera. "Ik wil ervaring opdoen op asfalt want tot dusver reed ik vooral op gravel. Met Paolo als ploegmaat en met de steun van Pirelli krijg ik de best mogelijke leermeesters om te leren rijden op deze ondergrond. Resultaten zijn voorlopig van ondergeschikt belang."

Rovanpera testte de wagen al en trekt binnenkort naar Toscane om de Rally Il Ciocco voor te bereiden, de openingsmanche van het Italiaanse kampioenschap. Co-rijder Risto Pietilainen zal het stuur overnemen op de verbindingswegen, daar Kalle nog niet mag rijden op de Italiaanse openbare weg.

Foto: racing international photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op donderdag 9 maart 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons