van der Horst

Karten voor het goede doel met McDonalds Racing Belgium

McDonalds Racing Belgium
McDonalds Racing Belgium
Op zaterdag 4 en zondag 5 juli aanstaande vindt de 7e editie plaats van dit uitzonderlijk uitdagende Pop-up Kartevent. Voor de gelegenheid wordt de Hoofd-parking van Kortrijk Xpo omgetoverd tot Kart-circuit. Zowel beginnende als ervaren kartpiloten zijn van harte welkom tijdens de twee endurance wedstrijden op het uitdagende gelegenheidsparcours. De organisatie wordt ondersteund door kart-events.be, de referentie in de Benelux wat Pop-up Kart-events betreft.
  • LTF
2 Endurance Races :
McDonalds Racing Belgium
McDonalds Racing Belgium
Voor de Business meets pleasure Race op zaterdag 4 juli (aanvang 18u) tekenden reeds 33 teams present. Omstreeks 18h start de 1 uur kwalificatie gevolgd door een 2u30 durende wedstrijd, geflankeerd door een netwerkevent in de Cava Lounge Bar langs het circuit wordt dit het perfecte evenement voor collega’s en vrienden.


Er zijn ook nog enkele plaatsen vrij voor de Main race op zondag 5 juli, een endurance over 4h, die vooral mikt op de meer ervaren piloten en daarom ook nog meer op uithouding is gericht. Rond 10u gaan de deelnemers van start met een 1 uur durende kwalificatiesessie waarna een superpole in ware F1-stijl beslist wie er vanop de eerste startpositie vertrekt. De ‘Main Race’ zelf gaat door van 12u00 tot 16u00. Tijdens beide races wordt er in 2 klasses gereden (PRO op mini 75kg per piloot en AM zonder gewichtslimiet)

Arrive & Drive Sessie’s :
Na beide races worden er Arrive & Drive sessie’s georganiseerd, waarbij je, zonder deel te nemen aan 1 van de wedstrijden, even kan proeven van het uitdagende pop-up circuit. Reservatie voor de Arrive & Drive sessie’s kan op onderstaande website.

Ronald McDonald Kinderfonds :
Uiteraard toont de organisatie zijn goed hart en steunt het met 2 leuke acties het Ronald McDonald Kinderfonds. Gedurende het hele weekend stelt de organisatie een race-simulator ter beschikking waarin de aanwezige piloten, partners, supporters, publiek en wannabe-piloten kunnen plaats nemen en een poging kunnen ondernemen om de snelste tijd van het weekend te rijden op de simulator. 

Iedere deelnemer wordt beloond met een gratis frisdrank, aangeboden door Coca-Cola en onder alle deelnemers aan deze Race-Challenge worden zoveel als mogelijk prijzen verloot zoals : Rodania horloge, Slipcursussen (Slipway.be) en McDonald’s Waardebonnen. De snelste tijd wordt bekroond met een verrassend lekkere prijs. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

De organisatie schenkt tevens per gereden raceronde op zaterdag en zondag 0.02€ aan het Ronald McDonald Kinderfonds !  Let’s Race for Charity !!

Alle info en inschrijvingen via www.mcchallenge.be.

Thijs Deburghgraeve: 0498/38 96 52
Jurgen Knockaert: 0495/58 43 88


 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 17 juni 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons