van der Horst

Karting: Gilles Stadsbader met finale ambities naar wereldkampioenschap KZ2

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Komend weekend vindt in het Italiaanse Lonato het wereldkampioenschap karting voor de KZ en KZ2 schakelklassen plaats. De International Super Cup, zoals het WK KZ2 officieel heet, mag liefst 105 deelnemers verwelkomen. Tussen piloten uit alle uithoeken van de wereld vinden we één Belg. Gilles Stadsbader maakt komend weekend zijn debuut op het WK in de voor hem nieuwe KZ2 schakelklasse.
Gilles Stadsbader vatte dit hectische COVID-19 seizoen aan in de OK klasse, de hoogste klasse in de internationale kartsport waar met automaten gereden wordt. Het 2019 seizoen eindigde echter niet zoals gehoopt en ook dit jaar liep het niet van een leien dakje. "Gezien mijn lengte, reed ik constant boven het minimumgewicht. Daar ondervond ik best veel nadeel van en dus namen we de beslissing om de OK klasse vaarwel te zeggen en over te schakelen naar de KZ2 schakelklasse. Karts met meer vermogen, maar ook een hoger minimumgewicht!"

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Veel tijd om zich aan te passen aan de nieuwe rijstijl kreeg Stadsbader niet, er stonden meteen enkele belangrijke afspraken op de planning in voorbereiding op de eerste manche van het Europees kampioenschap in Adria. "De aanpassing verliep best vlot. Ik wist mij daar in Adria als 34e te kwalificeren in een veld van 70 deelnemers. Daar waren we zeker tevreden mee. Het is nog steeds aanpassen en wennen, maar we boeken iedere trainingsdag progressie en het gaat de goede kant uit!"

Een WK is echter andere koek, het gaat ook om een singleshot event. Eén weekend, één finaledag en één kampioen."Mijn ambities zijn duidelijke; de finale halen. Als ik refereer naar twee weken terug, toen we laatste manche van de WSK Euro Series afwerkten, moet dat haalbaar zijn. Het WK wordt mijn vierde wedstrijd in de KZ2 en als we het geluk een beetje aan onze kant hebben, dan moeten we er een goed weekend van kunnen maken!"

Foto's: FM-Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 1 oktober 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons