van der Horst

Kenya: Rovanperä toont ambities in Safari

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Wereldkampioen Kalle Rovanperä heeft de snelste tijd neergezet op de shakedown van de Rally van Kenya. Dat is de derde manche van het WRC. WK-leider Thierry Neuville reed naar een tweede tijd.
  • Powercars
Thierry Neuville (Hyundai) moest als WK-leider als eerste de baan op in Loldia. De Belg weet dus goed wat hem de komende dagen nog te wachten staat, al waren de condities wel vrij droog, terwijl er morgen meer regen wordt verwacht. Hij miste in zijn eerste run eventjes zijn rempunt maar reed toch een knappe tijd van 3:36.9. De concurrentie beet de tanden stuk en uiteindelijk slaagde enkel Kalle Rovanperä (Toyota) er in om die tijd nipt te verbeteren.

De Fin dook daarna fors onder zijn eigen tijd en klokte af op 3:32.1. Die tijd bleef daarna de hele ochtend op de tabellen. Neuville kwam twee tienden te kort. Esapakka Lappi (Hyundai) kwam ook nog in de buurt maar strandde op drie tienden van de Fin. Opvallend: Rovanperä en Neuville reden maar twee runs. 

Elfyn Evans (Toyota) en Ott Tänak (Ford) rondden de top vijf. Grégoire Munster (Ford) reed naar een achtste tijd.

In WRC2 was de Brit Gus Greensmith de snelste. Charles Munster nestelde zich netjes achter de toppers.

De rally start donderdag met een showproef. Daarna volgen nog 18 klassementsproeven. De Safari Rally eindigt zondagnamiddag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 27 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Safari Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons