van der Horst

Kick-off TCR Benelux op 15 oktober op Circuit Mettet

TCR Benelux
TCR Benelux
Op 20 september begint de TCR International Series in Singapore aan het finale gedeelte van het eerste seizoen met een overzeese campagne, en een andere afspraak in Thailand en de finale in Macao. Gezien de oorspronkelijke datum van de Kick-off TCR Benelux samenviel met de races in Buriram, zal het evenement in België uiteindelijk plaatsvinden op het Circuit Jules Tacheny de Mettet en dit op donderdag 15 oktober. Inderdaad, de ploeg van Kronos Events zal de Kick-off TCR Benelux omvormen tot een waarachtige ontmoeting tussen de promotoren van de verschillende kampioenschappen en de vertegenwoordigers van de constructeurs.
“Alle betrokken constructeurs werden bereid gevonden om actief deel te nemen aan deze presentatie,” stelt Marc Van Dalen van Kronos Events. “Om hun aanwezigheid te vergemakkelijken, was een datumwijziging voor ons noodzakelijk. De Kick-off wordt geen race, maar een presentatie van de meeste beschikbare TCR-auto’s. Op de piste zal zich dat vertalen in co-drives met één van de vaste rijders die door de constructeurs of satellietteams zal worden aangesteld. Uiteraard zijn de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams die al over een TCR-auto beschikken welkom op de baan om zich bij de officiële auto’s te voegen. Alle internationale en nationale vertegenwoordigers van de verschillende merken zullen aanwezig zijn, zodat men rechtstreeks contact kan leggen of informatie kan opvragen. De Kick-off wordt één groot “Autosalon” van de TCR Benelux. Wij zijn alvast uitermate trots dat Marcello Lotti ons voorstel heeft aanvaard om ons in België te komen vervoegen!”

Na de digitale presentatie van de TCR Benelux op 21 april werd er gedurende de voorbije maanden bij Kronos Events gewerkt aan het uitwerken van het volledige programma voor 2016. Met drie betrokken landen en zes verschillende circuits, was het veel puzzelen en zoeken naar het juiste compromis.

“Er is al veel geweten over TCR Benelux,” vervolgt Jean-Pierre Mondron van Kronos Events. “Wij zijn nu bezig met het vastleggen van het hele plaatje, zodat wij alle teams en rijders in Mettet kunnen uitnodigen voor een gedetailleerde presentatie van de TCR Benelux. Teams en rijders gaan in Mettet werkelijk alles horen over hoe TCR Benelux er zal uitzien. Zoals eerder vermeld, zijn de auto’s, de constructeurs en de verschillende promotoren aanwezig. Het circuit van Mettet wordt op 15 oktober werkelijk the place to be!”

TCR Benelux Kronos Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 10 september 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons