van der Horst

Kostenverlaging motoren goedgekeurd - V6 krachtbron blijft tot 2020

Honda F1 krachtbron 2015
Honda F1 krachtbron 2015
De vier F1-motorbouwers hebben dinsdag in Genève een akkoord bereikt om de kosten van de motoren drastisch te verlagen. Hierdoor verzekeren ze ook dat iedereen op de grid zal voorzien worden van een krachtbron. Dit nieuws werd bevestigd in verscheidene media. Als tegenprestatie vroegen de constructeurs wel dat de huidige regelgeving in verband met de V6 turbo-hybridekrachtbron zeker tot 2020 blijft.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Ferrari, Mercedes, Renault en Honda kregen tot vorige week vrijdag de kans om voorstellen in te dienen bij de FIA. FIA-president Jean Todt en de houder van de commerciële rechten, Bernie Ecclestone, stelden eerder voor om een goedkopere motor te introduceren indien er geen overeenkomst zou bereikt worden. Maar nu de constructeurs het eens zijn, lijkt dit definitief van de baan.

Om nog extra de kosten te verlagen, werd er ook beslist dat elke piloot maximaal drie versnellingsbakken per seizoen mag gebruiken. Het aangepaste reglement – waarvan de details nog moeten verschijnen en in 2018 in voege zou treden - moet echter nog goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council, dat in maart zal bijeenkomen.

Foto's: Georges De Coster en Honda F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 19 januari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons