van der Horst

Kronos Events licht Facebook-systeem om startgrid te bepalen toe

TCR International Series
TCR International Series
Dat de TCR Benelux voor zijn debuutseizoen wil innoveren, staat in de sterren geschreven. Reeds lang is er sprake van een vernieuwende manier om de startgrid voor de Long Race te bepalen, waarbij men de kracht van social media wil gebruiken. Het concept leek wat op de Fanboost bij Formula E, waar het brede publiek kan stemmen op zijn favoriete rijder waarbij de rijders met de meeste stemmen wat extra vermogen krijgen tijdens de race. Marc Van Dalen legt uit hoe het mechanisme zal functioneren bij zijn nieuwste kampioenschap.
Marc van Dalen (Kronos Events) met Marcello Lotti (CEO TCR)
Marc van Dalen (Kronos Events) met Marcello Lotti (CEO TCR)
“Met de TCR Benelux zal er een nieuwe wind waaien in de Benelux. Alles is nieuw en vooral het verloop van de wedstrijden. Onze wens is om mee te surfen op de golf van de sociale netwerken, wat we ook zullen doen met dank aan ‘Make the Grid’!”, licht Marc Van Dalen toe, waarmee meteen ook de naam van de applicatie bekend is.



TCR Benelux
TCR Benelux
"De applicatie zal geïntegreerd worden met de Facebook-pagina van het kampioenschap (facebook.com/tcrbenelux) en zal 15 dagen voor elke wedstrijd geactiveerd worden. Op die manier kunnen zo veel mogelijk mensen stemmen op hun favoriete rijder of team. Daarenboven zal iedereen door te stemmen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan een wedstrijd waarin verschillende prijzen te winnen zijn welke aangeboden worden door de partners van de TCR Benelux."

Vanaf 5 mei zal u uw stem kunnen uitbrengen op de officiële Facebook-pagina van het kampioenschap.

Foto's: Hans Van Onsem, TCR International Series & Kronos Events



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons