van der Horst

LADA SPORT ROSNEFT gaat testen in Portimao

LADA Sport ROSNEFT
LADA Sport ROSNEFT
Hoewel er ter gelegenheid van de seizoenopener in Termas de Rio Hondo geen punten werd gesprokkeld, mag het LADA SPORT ROSNEFT het komende WTCC-seizoen met enig optimisme tegemoet zien. De nieuwe LADA Vesta TC1 lijkt goed geboren en rijders Rob Huff, James Thompson en Mikhail Kozlovskiy zullen zich mogelijk sneller dan verhoopt in de strijd om de ereplaatsen kunnen mengen. Er wacht het team van Viktor Shapovalov uiteraard nog veel werk om de nieuwgeborene te fijntunen, te beginnen met een uitgebreide vierdaagse test volgende week (30/3-2/4) in het Zuid-Portugese Portimao.
  • Skylimit Events
Rob Huff - LADA Sport ROSNEFT TC1
Rob Huff - LADA Sport ROSNEFT TC1
Het Russisch team zal er een aantal technische oplossingen uitproberen om de betrouwbaarheid van de LADA Vesta te optimaliseren met het oog op de tweede afspraak in Marrakech (17-19 april).

Voor de verdere ontwikkeling van de wagen wordt uiteraard gebruik gemaakt van de rijke dataoogst die in Argentinië bij elkaar werd gesprokkeld. Sommige onderdelen werden deze week reeds uitgetest in thuisbasis Magny Cours, maar met de thans geplande test wil men bij ROSNEFT de achterstand zien weg te werken, opgelopen toen de bouw van de wagens vertraging opliep. Voorafgaand aan  het transport naar Zuid-Amerika konden hierdoor amper 100 testkilometers worden afgewerkt en bleef Mikhail Kozlovskiy in Argentinië zelfs werkloos aan de kant.

Foto's:LADA Sport ROSNEFT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 27 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons