van der Horst

LADA SPORT ROSNEFT werkt intensief testprogramma af op Motorland Aragon

Testen in Motorland Aragon
Testen in Motorland Aragon
Hun drie Lada Vesta's TC1 mogen dan al net als de rest van het WTCC-wagenpark onderweg zijn naar Argentinië, voor het Lada Sport Rosneft Team staat de zomerbreak niet voor dolce farniente. Nick Catsburg en Gabriele Tarquini gingen van 18 tot 20 juli proefdraaien met de testwagen van het team in het Spaanse Motorland Aragon.
Nick Catsburg: geen dolce farniente
Nick Catsburg: geen dolce farniente
Het Nederlands-Italiaanse duo werkte er bij zomerse temperaturen een druk testprogramma af waarbij ook aandacht werd geschonken aan de doorontwikkeling van het Vesta-chassis. Tussen dit en de volgende race in het Argentijnse Termas de Rio Hondo op 6 en 7 augustus staan er nog meer tests op het programma.

Hoewel dient afgewacht wat de toekomst brengt voor het team van Viktor Shapovalov lijdt het geen twijfel dat het Russische team met basis in Magny Cours dit seizoen een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet. Uit zeven meetings puurde het team al acht podiumplaatsen, waaronder twee overwinningen in het eigenste Moskou. Nick Catsburg staat bovendien derde in het rijdersklassement, al vermelden we er eerlijkheidshalve bij dat Honda-rijders Monteiro (overigens vandaag jarig), Huff en Michelisz als gevolg van de bodemplaataffaire een serieuze setback kenden.

Foto's: Lada Sport Rosneft & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 juli 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons