van der Horst

Lamborghini Super Trofeo: Dennis Lind heerst op Paul Ricard – podiumplaatsen voor Van der Horst Motorsport

Dennis Lind - Raton Racing
Dennis Lind - Raton Racing
De Deen Dennis Lind (Raton Racing) won op het circuit van Paul Ricard beide races voor de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe. Lind telt nu al vier zeges op zes races en neemt de leiding in het kampioenschap over van Vito Postiglione (Imperiale Racing). Van der Horst Motorsport kon zijn score weer aandikken met twee podiumplaatsen in de Cup klasse. Niet minder dan 47 wagens kwamen aan de start van de derde manche van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe.
  • Prospeed Competition
Start race 1 Paul Ricard
Start race 1 Paul Ricard
De Deen Dennis Lind is de te kloppen man momenteel in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, in Paul Ricard won hij beide races nadat hij bij de vorige twee manches telkens de openingsrace won. Zijn grootste tegenstander voor de titel is momenteel Vito Postiglione, de Italiaan won in Silverstone de race op zondag en was in Frankrijk de enige die Lind kon bijhouden. In de eerste race finishte Postiglione als tweede en in race 2 was hij opnieuw op weg naar de tweede podiumplaats totdat een probleem met een achterwiel hem tot een extra stop noopte. Uiteindelijk kwam hij nog als zesde over de lijn. Postiglione telt in de tussenstand nu negen punten achterstand op Lind.

Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
In de eerste race ging de laatste podiumplaats naar Martin Kodric (Bonaldi Motorsport). Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia) pakte de vierde plaats en werd in het klassement gevolgd door de winnaars in het Pro-Am klassement Adrian Amstutz/Patrik Kujala (Bonaldi Motorsport). De jonge Nederlander Rik Breukers (GDL Racing) werd tweede in het Pro-Am klassement. Philipp Schlegel (Sportec Motorsport) behaalde zijn eerste zege in de Am klasse. In de Cup klasse was Van der Horst Motorsport op zoek naar een eerste zege maar bij de start moest Gerard Van der Horst uitwijken voor een aanrijding en later in de race werd hij nog aangetikt. Meer dan een derde plaats in het Cup klassement zat er dan ook niet in. William Van Deyzen reed een regelmatige wedstrijd en finishte als vierde.

Sarah Bovy/Ben Gersekowski - Leipert Motorsport
Sarah Bovy/Ben Gersekowski - Leipert Motorsport
In race 2 ging na de pech van Postiglione de tweede plaats naar Martin Kodric, hij bleef Harald Schlegelmilch vooraf. De vierde positie was voor Rolf Ineichen (Bonaldi Motorsport) die team vormde met de Nederlander Jeroen Bleekemolen. Ook de vijfde positie was met Rik Breukers voor een Noorderbuur, hij won tevens de Pro-Am klasse. Breukers kwam de vorige races nog uit in de Am klasse maar wegens zijn goede resultaten (drie klassezeges) werd hij nu ingedeeld bij de Pro-Am rijders. Sarah Bovy (Leipert Motorsport) eindigde met haar teamgenoot Ben Gersekowski op de 21ste plaats. De zege bij de Am rijders was ditmaal voor Matteo Desideri (Antonelli Motorsport).

Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
Weer kende Gerard Van der Horst pech, hij nam een goede start en reed vooraan in de Cup klasse tot vlak na zijn pitstop zich een technisch probleem voordeed en hij opnieuw binnen moest. Later in de race werd hij nog aangereden door een andere deelnemer maar Van der Horst bereikte nog de meet in vierde stelling. William Van Deyzen reed mogelijk zijn beste race tot nu toe, hij kende geen problemen en ging zelfs het duel aan met Tim Richards die op kop lag in de klasse. De Brit, die ook al in de eerste race met de zege ging lopen, liet zich niet verschalken en won de Cup klasse voor Van Deyzen. Richards heeft in de tussenstand met 48 punten twee eenheden meer dan Van der Horst,  Van Deyzen volgt op de derde plaats op 12 punten.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 27 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons