van der Horst

Lammers en Bondarev winnen in Deense Rodby

EK Rodby
EK Rodby
Het Europese kampioenschap karting voor de OK en OK-Junioren is voorbij halfweg. De derde van vier manches werd dit weekend verreden in het Deense Rodby. Op het snelle circuit, dat nieuw is op de Europese kalender, gingen de zeges naar Oleksandr Bondarev (OK-Junioren) en Rene Lammers (OK). Voor de Belgen verliep het weekend met hoogtes en laagtes, met uiteindelijk een top tien plaats voor Van Langendonck in de OK-Junioren.
OK-Junioren: Top tien voor Dries Van Langendonck, Thibaut Ramaekers kent dramatische finale.
Het zat Thibaut Ramaekers vandaag absoluut niet mee. De jonge Waal, één van de favorieten voor de titel kon als derde aan de finale beginnen met zijn grootste uitdager voor Europees goud, Oleksandr Bondarev naast hem op de tweede rij. Ramaekers wist tijdens de startfase zijn plek te behouden maar verslikte zich in de tweede ronde bij een inhaalpoging op de nummer twee in de wedstrijd. Ramaekers verloor momentum en zag een resem concurrenten voorbijkomen. Bondarev profiteerde optimaal en reed in een mum van tijd van plaats vier naar één. Niemand kon de Oekraïner nog bedreigen voor de zege terwijl het voor Ramaekers van kwaad naar erger ging. De RACB National Team piloot viel zelfs terug tot in de buik van het pak en scoorde geen punten. Dries Van Langendonck won vanochtend de laatste heat en reed ook een sterke finale, resulterend in de zevende plaats aan de finish. Bondarev heeft de Europese titel nu met één hand vast, Ramaekers profitteert enigzins nog van een mindere prestatie van Lewis Wherell en behoudt zo zijn tweede plaats in de tussenstand. 
OK: Rene Lammers maakt titelstrijd weer spannend.
Met slechts een 26e chrono op vrijdag, begon kampioenschapsleider Gabriel Gomez niet al te best aan het weekend in Denemarken. De leider in de tussenstand zag Maciej Gladysz de pole pakken voor Anatoly Khavalkin en Rene Lammers. In de heats wist Gomez zich weer naar voren te werken, om als vijfde aan de finale te beginnen met Powell, Lammers, Stolcermanis en Nakamura Berta voor zich. Lammers kende een uitstekende finale die hij winnend wist af te sluiten, net voor Gomez en Powell. De Nederlander hijst zich dankzij zijn zege naar de leiding in de tussenstand, met Gomez op amper vijf punten achterstand. Alex Powell staat derde geklasseerd, maar kijkt al op tegen een achterstand van veertig punten. Voor de Belgen werd het een weekend in mineur. Met een uitstekende prestatie van Thomas Strauven op vrijdag leek het weekend prima te starten maar de Kart Republic rijder moest knokken tijdens de heats en viel terug tot buiten de top vijftien. Hij wist zich nog te plaatsen voor de finale maar zou uiteindelijk uitvallen. Ook Ean Eyckmans kende een verre van vlekkeloos weekend. Onze landgenoot kampte het gehele weekend met motorproblemen en werd in zijn laatste heat van de piste gekegeld met last aan de elleboog als gevolg. Hij gooide de handdoek in de ring om zijn elleboog de nodige rust te gunnen. Ook Lenn Nijs zagen we niet in de finale. hij kon zich net niet plaatsen voor een plekje bij de beste 36. 

Eind juli treffen de heren dames elkaar terug voor de laatste wedstrijd van het Europese kampioenschap. De titelstrijd wordt beslecht in het Italiaanse Cremona.

Foto's: FIA Karting



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 18 juni 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons