van der Horst

Laurens Vanthoor naar DTM met SSR Performance Porsche

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Na Esteban Muth krijgen we een tweede Belg in het DTM-veld te zien. Laurens Vanthoor zal namelijk uitkomen op een Porsche 911 GT3-R voor SSR Performance. De Hasselaar verruilt hiermee het Amerikaanse IMSA kampioenschap, waar hij al sinds 2017 actief was, voor een volledig Europees seizoen. Het Duitse team zal ook een tweede wagen inzetten voor Dennis Olsen.
SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
SSR Performance - Porsche 911 GT3 R
SSR Performance proefde vorig jaar al eens van de DTM. Tijdens de manche op de Nürburgring mocht Michael Ammermüller opdraven, maar het team gaat nu voor een volledig seizoen, met bovendien twee wagens. Laurens Vanthoor keert daarvoor terug naar Europa. Sinds 2017 was hij immers een vaste waarde in het IMSA-kampioenschap in de Verenigde Staten. Hij behaalde er niet enkel een titel in GTLM, maar claimde afgelopen seizoen ook de kroon in GTD. Hij combineerde dat programma met vooraanstaande Europese wedstrijden. Naast de DTM zal Vanthoor ook dit jaar uitkomen in de 24 uur van de Nürburgring, Francorchamps en Le Mans.

Met de DTM-aankondiging van vandaag beschikt Porsche over drie wagens in het kampioenschap, aangezien KüS Team Bernhard een bolide inzet voor Thomas Preining. Wordt de DTM het meest hoogstaande GT3-kampioenschap in 2022?

De DTM bezoekt komend seizoen ook ons land, want in de tweede jaarhelft staat Spa-Francorchamps op de kalender. Circuit Zolder heeft zijn plaatsje op de kalender verloren. De eerste testdagen vinden plaats op 5 en 6 april in Hockenheim.


Foto: Porsche AG - DTM Media Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 7 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons