van der Horst

Laurens Vanthoor beoogt ook 24H-races naast Amerikaans programma

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor werd afgelopen weekend bevestigd bij Porsche als één van de fabrieksrijders. Autosport.be sprak met de Limburger over zijn keuze om van Audi naar zustermerk Porsche over te stappen net voor de Limburger het vliegtuig richting Sepang opstapte voor zijn laatste optreden met Audi.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Ik ben zeer fier om bij Porsche aan de slag te mogen", lachte Laurens Vanthoor trots. "Al van toen ik jong was, keek ik op naar Porsche en de piloten die er voor reden. Ik heb een mooi hoofdstuk geschreven bij Audi waar we qua GT-races op Bathurst na alle grote wedstrijden wonnen, maar na dit weekend wil ik aan een volgend mooi hoofdstuk met Porsche beginnen schrijven. Het gaat sowieso interessant worden, want de hoofdmoot van mijn programma situeert zich in de Verenigde Staten. Dat is nieuw voor mij, want nooit eerder heb ik een race betwist aan de overkant van de Plas."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Dat impliceert dat ik alle circuits zal moeten leren kennen, maar met de hulp van een simulator moet dat wel lukken. Daarnaast heb ik ook de reviews op TV van de races van afgelopen seizoen bekeken en sowieso spreken de circuits in Amerika mij meer aan dan de meeste hier in Europa. Negentig percent van de circuits die het IMSA WeatherTech Sportscar Championship bezoekt in de loop van het seizoen zijn locaties van de oude stempel, zonder grote uitloopstroken en dergelijke. Dat ligt mij wel, net als bijvoorbeeld ook de stijl van het racen daar; "race tegen de anderen zoals je wil dat zij tegen jou racen". Mijn hoofdprogramma is dan ook het IMSA samen met Kevin Estre op de Porsche 911 RSR GTE, maar ik sluit niet uit dat we nog een handvol andere grote races doen, bijvoorbeeld aan deze kant van de Oceaan."

Lees ook: Vanthoor: "Niet eenvoudig om in voetsporen Ickx en Boutsen te treden"

René Rast - Laurens Vanthoor - Markus Winkelhock
René Rast - Laurens Vanthoor - Markus Winkelhock
De kans is dus niet onbestaande dat we je terugzien in Spa bij de 24 Hours? "Spa is misschien nog wel de moeilijkste opdracht, gezien de regels vereisen dat je als team ook de andere races van het Blancpain GT-seizoen afwerkt. Maar er is ook nog de 24 uren van de Nürburgring, zonder natuurlijk de Bathurst 12 Hours en Macau te vergeten. Laat ons zeggen dat ongeveer de helft van die evenementen al relatief zeker is."


Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Wat met Le Mans? "De mogelijkheid bestaat om de wedstrijd te betwisten aan boord van een GTE-Porsche. Er is nu echter nog maar weinig duidelijkheid en sowieso krijg ikzelf ook weinig inspraak in hoe het programma er effectief uitziet. Als ik aan Porsche zeg dat ik een bepaald kampioenschap echt niet wil doen, zullen ze wel luisteren, maar zover kwam het tot dusver nog niet. Ik heb ook een zeer goede verstandhouding met Kevin Estre en dat is ook van groot belang. Hij is een eerlijk persoon die wil scoren en wil winnen en bovendien zeer snel is. Ik wil met hem een relatie opbouwen zoals ik bijvoorbeeld met Stéphane Ortelli had. "

Foto's: Racing International Photography, D'Ieteren & Audi



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 8 december 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons