Le Mans: Stéphane Lémeret puntenleider na twee nieuwe podiumplaatsen

Sport Garage Ferrari 458 GT3
Op zondag werden nog twee races voor het GT tour verreden op het Bugatti circuit van Le Mans. Na de zege van de Sport Garage Ferrari 458 met onder meer onze landgenoot Stéphane Lémeret achter het stuur, kaapte het italiaanse merk ook de overwinning weg in de volgende races. Ging de zege in race 2 naar Team Duqueine dan behaalde Sport Garage opnieuw een dubbel in de derde wedstrijd. Lémeret en zijn ploegmaats finishten respectievelijk op de derde en tweede plaats en samen met hun zege in de eerste race was dit voldoende om aan de leiding te komen in het kampioenschap.
Team Duqueine Engineering Ferrari 458
Ferrari leek wel onklopbaar in Le Mans, nadat het Italiaanse merk al het volledige podium inpalmde bij de eerste race, deed het dit nog eens over in race 2. Ditmaal ging de zege in de opnieuw op een natte piste verreden wedstrijd, echter naar de Team Duqueine Engineering Ferrari van Dino Lunardi, Bruno Strazzer en Romain Brandela, het exemplaar van AKKA-ASP bestuurd door Olivier Panis, Fabien Barthez en Eric Debard werd tweede voor de bolide van Eric Cayrolle, Arno Santamato en onze landgenoot Stéphane Lémeret (Sport Garage).

Sport Garage realiseerde zijn tweede dubbel van het weekend in race 3, nu was de zege voor Maxime Pialat, Nicolas Tardif en Soheil Ayari voor hun teamgenoten Cayrolle/Santamato/Lémeret, die voor de derde maal op rij op het podium eindigden. De derde plaats was ditmaal niet weggelegd voor een Ferrari, na een hevige strijd ging de laatste podiumplaats naar de StratégiC Porsche 911 GT3-R van Sacha Bottemanne, Benjamin Lariche en Nicolas Misslin.

Foto's: GT Tour

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 4 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.