van der Horst

Lexus RC F GT3 naar GT Open

Lexus RC F GT3
Lexus RC F GT3
De nieuwste telg in de GT3-familie komt van Lexus, dat de laatste versie van de RC F GT3 volgende week officieel zal voorstellen op het salon van Genève. De wagen gaat desondanks al een paar seizoenen mee en had in eerste instantie moeilijkheden om het GT3-tempo te volgen. De Japanners namen de wagen vervolgens grondig onder handen en met de hulp van Farnbacher Racing en Emil Frey Racing is de wagen inmiddels competitief in de Duitse VLN. Tijdens de negende manche van het kampioenschap, werd zelfs de overwinning binnengerijfd.
  • De Swert Opticiens

Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
De volledig nieuwe bolide, die intussen ook werd gehomologeerd door de FIA, zal in 2017 deelnemen aan kampioenschappen in de Verenigde Staten en Japan, maar in Europa wordt het actieterrein nu ook verschoven naar het International GT Open kampioenschap. Farnbacher Racing en Emil Frey Racing zullen een aantal wedstrijden betwisten in het pan Europese kampioenschap en het er opnemen tegen de gevestigde GT3 merken. Het is niet uitgesloten dat de wagen ook elders in Europa een of meerdere gastoptredens zal maken vooraleer de wagen dan eindelijk aan klantenteams zal worden geleverd.

Lexus RC F GT3
Lexus RC F GT3
In de Verenigde Staten heeft Lexus twee exemplaren geleverd aan 3GT Racing Team, dat actief is in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. In Japan nemen twee wagens deel aan de GT300-klasse van de Super GT Series met het LM corsa team.


Foto's: Lexus & VLN/Brucke




Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in International GT Open op woensdag 1 maart 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons