van der Horst

Ligt de toekomst van Dylan Derdaele in Azië?

Dylan Derdaele en Hisashi Kunie
Dylan Derdaele en Hisashi Kunie
Uit de hoek van Belgium Racing is er momenteel voorlopig weinig nieuws te rapen inzake het seizoen 2016. Er wordt druk gewerkt achter de gordijnen, maar een definitieve kalender staat nog niet op poten. Dylan Derdaele daarentegen heeft zijn kalender reeds deels ingevuld. De jonge Limburger zien we terug aan het werk in Azië, maar ditmaal in de Super GT met een nagelnieuwe Porsche GT3-R.
  • Powercars
Dylan Derdaele - Porsche 997 GT3 R
Dylan Derdaele - Porsche 997 GT3 R
“Het is nog allemaal heel vaag, maar ik kan nu reeds meegeven dat ik enkele races zal rijden met een nieuwe Porsche GT3-R binnen de GT300 klasse van de Super GT,” steekt Dylan Derdaele van wal.

Dylan Derdaele pakte vorig seizoen met teamowner van Gulf Racing Team Japan, Hisashi Kunie, de teamtitel binnen de Klasse GTM van de GT Asia serie met een Porsche 911 Cup en reed verder ook enkele wedstrijden, waaronder de FIA World Cup in Macau, met de Porsche GT3-R van hetzelfde team. De Limburger maakte indruk en hielp het team naar een hoger niveau. Ook dit seizoen trok de Japanner aan zijn mouw en zal de BRCC kampioen enkele malen afreizen naar het land van de reizende zon.

Porsche 991 GT3-R
Porsche 991 GT3-R
“Binnenkort wordt de nieuwe GT3-R geleverd in Japan en ik zal eind februari afreizen voor de eerste tests met de nieuwe wagen in 2016 configuratie. Het team heeft ondertussen ook een structurele metamorfose ondergaan en er wordt nog een professionele piloot aangetrokken. Momenteel zijn reeds twee wedstrijden bevestigd binnen de Super GT, maar daar kan snel verandering in komen. Ook wedstrijden binnen de GT Asia en een tweede deelname aan de FIA World Cup in Macau behoren tot de mogelijkheden. Het belangrijkste nu is dat we de nieuwe GT3-R snel op punt krijgen en hopelijk volgt er een volledig programma. Het feit dat ik wordt betrokken bij de voorbereiding van het seizoen 2016 is voor mij reeds een grote eer”, besluit Derdaele junior. 

Foto's: Derdaele - Porsche
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Super GT op woensdag 3 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons