van der Horst

Lola Cars trekt richting Formule E

Lola Cars
Lola Cars
Sedert juni vorig jaar is Lola Cars in handen van de Britse zakenman en racer Till Bechtolsheimer. Deze beloofde toen om het befaamde merk terug naar de gloriedagen van weleer te brengen en dat gaat binnenkort ook gebeuren. Lola trekt volgens The Race richting de Formule E, waar het zal fungeren als een van de constructeur die aandrijvingen zal aanleveren, al zal het wel niet een eigen team beheren.
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Het was toch verrassend nieuws waarmee The Race kwam opdraven. Lola Cars staat immers bekend als chassisbouwer, maar toen het een decennium geleden overkop ging, was het wachten tot Bechtolsheimer de teugels in handen nam vorig jaar om het merk opnieuw tot leven te wekken, waarbij hij ook beloofde Lola terug in de autosport te brengen. Dat het richting Formule E gaat, blijkt nu een optie te zijn waar ze bij Lola Cars in alle stilte aan het werken zijn, ondanks dat er nog niets officieel is. Zo krijgen ze deze maand nog een Gen3-testwagen en heeft men ook hun personeelsbestand uitgebreid.

Volgens The Race zou Lola gaan shoppen zijn bij Techeetah, het voormalige fabrieksteam van DS voor het in financiële problemen kwam. Daar zou men onder meer grote man Mark Preston weggehaald hebben en dat is niet het enige personeelslid dat richting het Verenigd Koninkrijk getrokken is. Preston wordt vooral nu uitgespeeld als spreekbuis voor het bedrijf, met als doel hen op de kaart te zetten als constructeur voor een aandrijving. Alleen, een eigen team oprichten gaan ze niet doen. Het kan wel, want er is een twaalfde plaats nog steeds vrij, maar voorlopig opteert men bij Lola om samen te werken met een bestaand team.

Lucas di Grassi en Nico Müller - ABT CUPRA Formula E Team
Lucas di Grassi en Nico Müller - ABT CUPRA Formula E Team
Drie teams zouden voorlopig naar voren geschoven worden, ERT, maar ook Maserati en ABT. Vooral deze laatste zou interessant zijn, gezien het team op zoek is naar een nieuwe aandrijving en een deal met Porsche al in het water zag vallen. In ieder geval zou Lola Cars een mooie verwelkoming zijn voor de Formule E, dat de laatste jaren veel klappen kreeg als het over de aanwezigheid van constructeurs gaat. Rest er alleen nog een officiële bekendmaking.

Foto's: Lola Cars - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 26 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons