van der Horst

Lotus LMP wordt ByKolles Racing en betwist volledig seizoen 2015

Lotus LMP P1/01
Lotus LMP P1/01
Met de nieuwe CLM P1 neemt ByKolles Racing deel aan het volledige World Endurance Championship 2015 inclusief dus de 24 uren van Le Mans. Met een nieuwe versnellingsbak, nieuwe ophanging, aerodynamische wijzigingen en een verlaagd gewicht heeft het team, dat de afgelopen jaren nog als Lotus aan de start kwam, naar eigen zeggen een sterke vooruitgang geboekt.
  • Dreamdrive
Lotus maakte afgelopen jaar de overstap van LMP2 naar LMP1, maar kon zijn wagen pas in het tweede deel van het seizoen inzetten, na de 24 Uren van Le Mans. Tijdens de afgelopen 6 Hours of Fuji brandde de CLM P1/01 nog uit (video lager op deze pagina) en moest rijder Christophe Bouchut nog snel uit de bolide kruipen nadat deze zonder duidelijke aanwijzing vuur vatte. Ook qua snelheid zat het allerminst snor en voor 2015 moet het dus beter, veel beter.

Wie de nieuwe CLM gaat besturen, is nog niet bekend. Normaliter zal het team van Colin Kolles de rijders bekendmaken in maart bij de officiële testritten voorafgaand aan het seizoen. Naast de technische kant van de zaak moet de CLM P1 aan de start komen met een opvallend geel-zwart-grijs kleurenpallet en dit vanwege een nieuwe sponsordeal met het Oostenrijkse YELLOWINGS.


Foto: Lotus LMP



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FIA World Endurance Championship op maandag 26 januari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons