van der Horst

Lucas Auer vervoegt Mercedes-octet

Lucas Auer
Lucas Auer
Nadat Maximilian Götz recent tot DTM-rijder voor Mercedes-Benz werd gepromoveerd, meldde de constructeur uit Stuttgart vandaag dat ook youngster Lucas Auer voortaan de kleuren van het merk met de ster in het DTM zal verdedigen. Net als Götz was ook Auer er in december in Jerez bij toen Mercedes vijf beloftevolle rijders liet testen met de Mercedes AMG C63 DTM.
Lucas Auer - Prema Power
Lucas Auer - Prema Power
De twintigjarige Auer mocht in Jerez testen als beloning voor zijn prestaties in het FIA Formula 3 European Championship waarin hij met Mercedes-motoren onderweg was. Zowel in 2013 bij Prema Powerteam als in 2014 bij Mücke Motorsport eindigde Auer telkens vierde in de eindstand. Onderweg won hij vier wedstrijden en kwam hij 22 maal op het podium te staan. In november laatstleden eindigde de neef van Gerhard Berger als tweede in de Macau Grand Prix.
 
Lucas Auer: "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière en ik ben fier deel te mogen uitmaken van de Mercedes-familie. Een promotie waarvan ik een jaar geleden nooit had durven dromen. Ik ben er me wel van bewust dat mij geen gemakkelijke opdracht wacht gezien de toppers tegen wie ik het moet opnemen, maar ik ben leergierig en grijp de kans die Mercedes mij biedt met beide handen aan!"

Met de promotie van Götz en Auer wenste Mercedes-Benz Motorsport-patron Toto Wolff van zijn kant het belang van het Mercedes Customer Sports Programme en de betrokkenheid van Mercedes in Formula 3 te onderstrepen als springplank voor jong talent naar het DTM.

Mercedes komt dit seizoen dan wel met acht wagens aan de start tegenover slechts zeven in 2014, maar het aantrekken van twee nieuwe piloten impliceert dat alvast één van de zes nog niet bevestigde rijders plaats zal moeten ruimen. Gary Paffett werd reeds eerder bevestigd, zodat momenteel drie van de acht Mercedes-rijders voor 2015 bekend zijn. Bij concurrenten Audi en BMW dient enkel nog Joey Hand's BMW-zitje ingevuld.

Foto's: Daimler AG & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 29 januari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons