van der Horst

Colmar-Berg: nabeschouwing van de organisatoren (VW Fun Cup)

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Eén ding staat vast, we zullen niet moeten wachten tot het laatste weekend van de European VW Fun Cup om de kampioenen van het seizoen 2016 te kennen. Ongeslagen sinds hun dubbel in Zandvoort eind mei, schitterden de mannen van Netcom by Allure wederom op het circuit van Colmar-Berg. Frédéric Caprasse, Cédric Bollen en Guillaume Mondron domineerden op zaterdagnamiddag namelijk de eerste wedstrijd over drie uren. Zondag moesten ze zich tevreden stellen met een vierde plaats, ruimschoots voldoende om een tweede opeenvolgende titel te pakken.
“Het was echt een mooi seizoen”, vertrouwden de drie heren ons toe net voordat ze het Groothertogdom Luxemburg verlieten. “We verbinden vanzelfsprekend Edouard (Mondron) met onze titel, want hij maakte integraal deel uit van ons succes bij de 25 Uren. Sinds Zandvoort leefden we zowat in een droom, waarbij we de successen aan elkaar regen. De homogeniteit en de constantheid van onze bezetting is onze grote sterkte. Maar los van de piloten, is het in feite een resultaat dat we moeten toeschrijven aan de ganse ploeg die ons omringt: de wagen is uitstekend voorbereid en zeer betrouwbaar. De mecaniciens hebben uitzonderlijk werk geleverd en deze titel is ook hun titel!”

Afgelopen weekend behaalde ook leader Racing een mijlpaal. Nadat de tweede plaats hen op zaterdag in de eindfase ontglipte, schonken Alix Fraiture en Kevin Caprasse het team van Philippe Willems een eerste succes in de European VW Fun Cup! Op zondag overvleugelde het duo de concurrentie met een solide Alix Fraiture en Kevin Caprasse die op impressionante wijze opklom in het klassement en meermaals de snelste wedstrijdronde liet optekenen.

Al wonnen ze niet, toch schitterden Stéphane Perrin, Martin Leburton en Simon Mirguet tijdens de Luxemburgse uitstap. Tweede op zaterdag na een ultieme eindsprint die Martin Leburton toeliet om Alix Fraiture net voor de meet te passeren, legden ze op zondag wederom beslag op de zilveren medaille. Het podium van die tweede wedstrijd werd vervolledigd door Bustin by DN’S (Dominique Bustin, Maxime Lieutenant en Grégory Servais) die daarmee beter deden dan de zevende plaats van zaterdag, een direct gevolg van een zeer ongebruikelijke uitstap door de grindpak van Dominique.

De laatste bezetting die Netcom by Allure op zondagochtend de titel kon ontfutselen, was Conceptexpo by Milo (Fred Bouvy, Lorenzo Donniacuo en Marc Van Cutsem). Ondanks dat ze twee keer in de top vijf vertoefden, bleek dat niet voldoende. Zij zullen bijgevolg de titel van vicekampioen moeten viseren op 29 oktober te Mettet.

Als we de overige opmerkelijke prestaties in het kader van de Luxembourg Trophy overlopen, kunnen we niet rond de vijfde plaats van Guillaume Eykens en Edouard Mondron (DRM Motorsport 2) op zaterdag en de mooie regelmaat van de formatie M3M (Pascal Raes en Sébastien Incardona) die tweemaal als zesde afsloten. Een voortreffelijke resultaat wanneer men in gedachten houdt dat deze twee rijders dit seizoen “rookies” zijn in de VW Fun Cup.

Tweezitters: CBRS by AC en Trendy Foods Monster behalen dezelfde puntenbuit

In de strijd met Trendy Foods Monster, kampioenschapsleider bij de tweezitters, had CBRS by AC zich voorgenomen om op het circuit van Colmar-Berg het verschil te verkleinen. Wonnen ze op zaterdag met acht seconden voorsprong, dan moesten Philippe Fisette, Michel Koning en Alain Dupont zondag de zege laten aan Francis Plunus en Eric Jardon, met vijftien tellen bonus. Het Trendy Foods Monster-duo behoudt dus de leiding in het klassement bij het ingaan van de finale in Mettet, waar dubbele punten zullen worden toegekend.

Deze twee teams wisselden dus van positie bij de twee wedstrijden, maar ook de Sotraplant TRS Racing-clan van Xavier Broers en Manuel Martin kon zich mengen in de strijd om de zege, met uiteindelijk een derde plaats op slechts vijftien seconden van CBRS by AC tijdens de eerste confrontatie. De dag nadien legden ze opnieuw beslag op de derde podiumtrede. Om de top vijf te vervolledigen, verdeelden Crazy Tigers by AC (Nicolas Vynck, Alexandre Camp en Stéphane Loesel) en het Debersaques Racing Team (Charly De Munter, Yves en Maxime Debersaques) de posities vier en vijf.

Er wacht de deelnemers aan de European VW Fun Cup nog één laatste, grote, opdracht: op zaterdag 29 oktober beloven de 10 Uren van Mettet een flinke uitdaging te zullen gaan vormen voor zowel mens als machine. Maar de beloning is des te mooier en dat is wat telt voor de deelnemende teams en piloten!

Race 1
1. Netcom by Allure (F. Caprasse-Bollen-G. Mondron), 103 ronden ; 2. AC Motorsport 2 (Perrin-Leburton-Mirguet) +0.18.206 ; 3. Leader Racing 1 (Fraiture-K. Caprasse) +0.18.644 ; 4. Conceptexpo by Milo (Bouvy-Donniacuo-Van Cutsem) +1 ronde ; 5. DRM Motorsport 1 (Eykens-E. Mondron) + 1 ronde. ; 6. M3M (Raes-Incardona) + 2 ronden. ; 7. Bustin by DN’S (Bustin-Lieutenant-Servais) + 2 ronden ; 8. Socardenne by Milo (Nivarlet-Balthazar-R. Martin) +2 ronden ; 9. AC Motorsport 2 (Arnaudet-Comini-Van Dalen-Quédé) + 2 ronden; 10. Allure Team (Olivier-Denis) + 2 ronden… 16. CBRS by AC (Fisette-Koning-Dupont), 1ste Tweezitters, + 8 ronden ; 17. Trendy Foods Monster (Plunus-Jardon), 2de Tweezitters, + 8 ronden ; 18. Sotraplant TRS Racing (Broers-M. Martin), 3de Tweezitters, + 8 ronden. ; etc.
 
 
Race 2
1. Leader Racing 1 (Fraiture-K. Caprasse), 108 ronden ; 2. AC Motorsport 2 (Perrin-Leburton-Mirguet) +1.16.327 ; 3. Bustin by DN’S (Bustin-Lieutenant-Servais) + 1 ronde ; 4. Netcom by Allure (F. Caprasse-Bollen-G. Mondron) + 1 ronde ; 5. Conceptexpo by Milo (Bouvy-Donniacuo-Van Cutsem) + 1 ronde; 6. M3M (Raes-Incardona) + 2 ronden ; 7. Socardenne by Milo (Nivarlet-Balthazar-R. Martin) + 2 ronden ; 8. McDonald’s Racing (Gérard-Bouillon-Van Oppens) + 3 ronden ; 9. Colson by Milo Racing (Baugnet-Spittaels) + 4 ronden ; 10. Allure Team (Olivier-Denis) +  5 ronden … 16. Trendy Foods Monster (Plunus-Jardon), 1ste Tweezitters, + 9 ronden ; 17. CBRS by AC (Fisette-Koning-Dupont), 2de Tweezitters, op 9 ronden. ; 18. Sotraplant TRS Racing (Broers-M. Martin), 3de Tweezitters, +10 ronden. ; etc.

Kronos Events Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 27 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Luxembourg Trophy.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons