van der Horst

Lydden Hill: Nabeschouwing JJ Racing

Na de knappe teamprestatie eerder deze maand tijdens de openingsmanche van het Wereldkampioenschap rallycross trok het JJ Racing team dan ook met een goed gevoel richting Engeland. Dit voor de tweede manche van het World RX en de eerste voor het Europees Kampioenschap bij de Supercars. Dit bracht op het Lydden Hill Race Circuit niet minder dan 37 Supercars aan de start, een absoluut record!Met dit deelnemersveld om U tegen te zeggen aan de start beloofde het zeker en vast een ongemeen spannende strijd te worden voor de amper 12 semi-finale plaatsen. De verwachtingen binnen het JJ Racing team waren dan ook niet al te hoog gespannen en een plaats in de top 25 zou tussen al deze toppers al schitterend zijn.
  • Dreamdrive
Tijdens de twee uur durende vrije training op zaterdagmorgen wist onze drukker uit Hoeselt een 23ste tijd te realiseren. In de eerste heat stond hij na de loting op de vijfde startpositie met langs hem Timerzyanov, H. Solberg, Skorupski en JL. Pailler. Jos duikt meteen de jokerlap in en dit blijkt de juiste strategie te zijn want nadat iedereen zijn jokerlap heeft afgewerkt weet hij knap als derde te finishen. Hiermee wist hij een 21ste tijd op de tabellen te zetten. Dit leverde hem de polepositie op voor zijn reeks in de tweede heat. Samen met hem stonden Tohill, Hvaal, Theuil en Holte die na een brandje in de eerste heat niet kon starten, op de grid. Jos pakte de kopstart en wachte tot de laatste ronde om zijn jokerlap af te werken maar de rest was net iets sneller en gingen aan hem voorbij. Deze vierde plaats leverde hem opnieuw een 21ste tijd op.
 
Hiermee stond hij dus opnieuw op de polepositie voor de derde heat met langs hem E.Öhman, Godfrey, Karlsson en Färén op de startgrid. Jos lukte opnieuw een knappe start en pakte meteen de koppositie. Deze stond hij dit keer ook na het nemen van zijn jokerlap niet meer af. Met zijn knappe reeks overwinning voor Godfrey wist hij een al even knappe dertiende tijd algemeen op de tabellen te zetten. Voor de laatste kwalificatie manche stond Jos samen met Scott, Pauwels, Godfrey en F. Pailler aan de start. Na een lekke band op het einde van de eerste ronde zat er in deze heat niet meer in dan een 29stetijd. Door de lekke band was een goede tijd sowieso niet meer mogelijk, Jos verzorgde dan maar het spectakel door dwars door de haarspel “Hairy Hill” genaamd te komen. Dit werd dan ook door het talrijk aanwezige publiek zeer gesmaakt en met applaus onthaald. Finaal eindige onze drukker uit Hoeselt op een bijzonder knappe 23ste plaats algemeen voor toppers als Jeanney, Timerzyanov, Tohill, Skorupski, Godfrey, ... Het ganse team was dan na afloop weer bijzonder tevreden met de geleverde prestaties en de behaalde top 25 plaats.
 
Reactie Jos:
Voor zulke weekends doen we het natuurlijk. Veel fun, een fijne ambiance, de mensen die het fijn vinden en vooral wij. Het team leverd geweldig werk. Mechanisch staat de auto volledig op punt en na elke heat is er een evaluatie via de computer. Waaruit we toch heel wat nuttige info kunnen halen. Een 13e tijd in de derde heat, dat is echt heel hoog, als je dan de volgende heat kijkt, wie er allemaal langs je staat, piloten met jaren ervaring, die vorig jaar nog smalend deden als ze ons zagen, dat is echt genieten en de echte rallycrossfans zien ook deze evolutie. Het WK RX is ongelooflijk snel naar ongekende hoogte gegroeid , dit allemaal dankzij IMG waarbij alles perfect geregeld is. Na deze twee goede uitslagen trekken we nu richting Noorwegen, een circuit dat mij wel ligt. Ik kijk er alvast naar uit.
 
Komende weken zal het JJ Racing team de Focus Mk3 weer in optima forma prepareren om dan af te reizen naar Noorwegen voor de start van het Scandinavische drieluik van het World RX. Op het prachtige circuit in Noorwegen mogen we ons weer aan een super deelnemersveld verwachten daar deze wedstrijd ook meetelt voor beide Supercar Kampioenschappen.

JJ Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons