van der Horst

Lydden Hill: Nabeschouwing Pauwels Motorsport

Met de prachtprestatie eerder deze maand tijdens de allereerste manche van het World RX in Portugal en de overwinning eerder dit jaar in Lydden Hill in het achterhoofd trok Pauwels Motorsport afgelopen weekend vol goede moed richting Engeland. De tweede wedstrijd voor het WK rallycross op het Lydden Hill Race Circuit werd tevens gecombineerd met de eerste manche voor het Europees Kampioenschap bij de Suparcars. Dit bracht een fenomenaal deelnemersveld van maar liefst 37 Supercars aan de start! Waarvan een 23 tal piloten zou strijden voor de EK punten: een kampioenschap dat op vijf Europese circuits samen met de manches voor het Wereldkampioenschap georganiseerd word. Ook onze Ford garagehouder uit Leopoldsburg heeft met zijn prachtige Proflex Focus Mk2 zijn zinnen op dit Europees Kampioenschap gezet.
Voor de vrije training had Koen een versnellingsbak met andere verhoudingen gemonteerd maar deze was niet volledig naar de zin van onze piloot. Hij werd dan ook keurig en op tijd door de mechaniekers vervangen voor aanvang van de eerste kwalificatie manche.Na de loting stond Koen op de polepositie van de eerste heat. Langs hem stonden O’Donovan, Bakkerud, Theuil en Doran. Met een knappe kopstart pakte hij de leiding maar nadat hij zijn jokerlap afwerkte in de laatste ronde moest hij een plaatsje prijs geven aan Bakkerud. Met deze knappe tweede plaats wist hij een 13de tijd algemeen te realiseren. Zo stond hij samen met Jordan, gewezen WRC kampioen P. Solberg, Jeanney en H. Solberg aan de start van de tweede heat. Met een defect voorste differentieel finisht onze man uit Leopoldsburg uiteindelijk als vierde in deze reeks wat hem een 20ste tijd opleverd.
 
Voor de derde heat stond Koen op de vijfde startpositie met langs hem Hvaal, Linnerud, Koutny en Theuil. Onze Ford garagehouder maakte een goede start en dook meteen voor Hvaal de jokerlap in. Met deze jokerstrategie wist hij als tweede te finishen en een knappe 12de tijd op de tabellen te zettten. Dit bracht hem samen met Scott, landgenoot Jansen, Godfrey en F. Pailler aan de start van de vierde en laatste kwalificatie manche. Wanneer Koen in de tweede ronde zijn jokerlap afwerkt komt hij achter F. Pailler te zitten, die onze man uit Leopoldsburg geen mogelijkheid geeft hem te passeren. Hierdoor verliest Koen heel wat tijd want hij bleek duidelijk sneller te zijn. Zo finishte Koen als derde na Scott en F. Pailler maar er had zeker meer in kunnen zitten dan de nu gerealiseerde 20ste tijd. Hierdoor strandde Koen op een 14de plaats algemeen en 1ste reserve voor de semi - finales, door het uitvallen van Hansen, maar wat zeker en vast een schitterend resultaat is als je bekijkt wat voor toppers er allemaal aan de start stonden.
 
Reactie Koen:
We mogen tevreden zijn met dit resultaat. Met dit enorm sterke deelnemersveld wisten we vooraf dat het een bijna onmogelijke opgave zou zijn om in de semi - finales te komen. We eindigden met 3 piloten met gelijke punten maar het mindere resultaat van de 4de heat maakte dat we net buiten de semi - finales gestrand zijn. Het team leverde perfect werk en we staan momenteel nog steeds in de top 10 tussenstand van het WK! In de EK tussenstand staan we voorlopig op de 7de plaats.
We gaan nu de wagen een grote revisie geven om in Noorwegen het beste van onszelf te tonen en een mooi resultaat mee naar huis te brengen.
 
Pauwels Motorsport reist nu binnen enkele weken richting Noorwegen waar op 14 en 15 juni op de Lånkebanen in Hell de volgende manche voor zowel het World RX als het EK RX op het programma staan. Koen zal er opnieuw het beste van zichzelf geven en proberen een plaats in de semi – finales te veroveren, in wellicht weer een deelnemersveld om duimen en vingers van af te likken. Schitterend om zien.

Pauwels Motorsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons