van der Horst

Lydden Hill: Petter Solberg superieur

Peter Solberg in duel met Johan Kristoffersson
Peter Solberg in duel met Johan Kristoffersson
Amper een week na de meeting in Mettet zijn de RX gladiatoren opnieuw aan het werk in het Engelse Lydden Hill. Regerend wereldkampioen en actueel leider in de tussenstand van het FIA World RX, de Noor Petter Solberg, zette vandaag tijdens de eerste dag tweemaal de snelste chrono op de tabellen en pakt dus de voorlopige pole van een van de halve finales. De andere voorlopige pole sitter is de Zweed Johan Christoffersson met zijn VW Polo. Niet toevallig de nummers één en twee in de tussenstand van het wereldkampioenschap.
World Rallycross RX Lydden Hill
World Rallycross RX Lydden Hill
Het FIA World RX seizoen is vertrokken in een razend tempo waarbij we in een tijdspanne van vijf weekends reeds aan de vierde manche toe zijn, waanzinnig.

Dit weekend zijn de heren te gast in Lydden Hill, de thuisbasis van Liam Doran die tot hiertoe nog geen denderend succes boekte als nieuwe ploegmaat van Petter Solberg binnen het team van SDRX.

Met Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Mattias Ekström en Reinis Nitiss hebben we trouwens met Citroën, Volkswagen, Audi en Ford vier verschillende merken binnen de top 4. De Peugeot's van Hansen en Jeanney vinden we pas terug op een voorlopige 13de en 19de plaats, terwijl de 12 beste doorgaan naar de halve finales. Ook andere toppers zoals Marklund, Larsson, Foust, Doran, enz moeten op zondag alles uit de kast halen om nog de top 12 binnen te rollen.

Foto's: Johnny Loix / Info: Frieda Loix
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Great Britain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons