van der Horst

M-Sport kleurt kerstdag met nieuwe Fiesta WRC

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
M-Sport had wel een heel mooi pakje onder de kerstboom liggen voor zijn fans. De Britse renstal onthulde zondag de livery van de wagen van Sebastien Ogier en Ott Tänak.
  • Skylimit Events
Seb Ogier - Ford Fiesta WRC
Seb Ogier - Ford Fiesta WRC
Het was enkel nog wachten op Ford om hun nieuwe wapen voor 2017 finaal te onthullen. Sinds vanmorgen weten we waarom het iets langer duurde want M-Sport moest twee wagens voorzien van een nieuwe livery. Uit de onthullingen blijkt dat Red Bull enkel persoonlijke sponsor is en blijft van Sebastien Ogier. De wagen doet dan ook heel vertrouwd aan en doet wat denken aan de Red Bull C4 waar Sebastien Loeb (en Sebastien Ogier) begin dit decennia mee op pad gingen.

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Op de tweede wagen is er geen spoor van de Oostenrijkse frisdrankfabrikant. De wagen van Ott Tänak doet wel denken aan de livery van vorig jaar in de vertrouwde blauw-witte kleuren. Een grote sponsor ontbreekt op die wagen. De derde wagen, van Elfyn Evans, krijgt waarschijnlijk de kleuren van DMack mee.

Alle constructeurs lijken nu volledig klaar om 2017 aan te vatten. Het wordt een spannend jaar, want de reglementen kenden de grootste verandering sinds de intrede van de WRC's.


Foto's: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 25 december 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons