van der Horst

Macau: Zes TC2T-wagens aan de start

10f2f78813c059958b78f25819c9c2e82bd956dd.jpg
Net zoals dat tijdens de voorgaande jaren al het geval was profiteren plaatselijke rijders van de opportuniteit die de komst van het WTCC naar gokstad Macau biedt om internationale ervaring op te doen. Voor het allerlaatste TC2T-optreden midden november worden zes TC2T-wagens aan de start verwacht, naast het gebruikelijke TC1-veld. Drieëntwintig wagens staan voor de Macau Guia Race ingeschreven, een record voor dit seizoen.

Naast een vierde TC1-Citroën C-Elysée ingezet voor Chinees  Ma Qing Hua, runnen het Spaanse Campos Racing en het afscheidnemende Liqui Moly Team Engstler in Macau elk drie TC2T-auto's. 
Campos Racing zet drie SEAT's León in voor John Filippi, Pepe Oriola  en William Lok, de man uit Hong Kong die reeds in Shanghai voor rekening van het Spaanse team reed.

Engstler laat dan weer drie  BMW 320 TC's rijden voor 'der Franz' himself en de  Macanezen Filipe C. de Souza en Mak Ka Lok. De ravage van de vorige editie indachtig, wordt het dit jaar bang afwachten of de cohabitatie van twee, qua rondetijden niet met elkaar te vergelijken klassen op deze verraderlijke stratenomloop niet voor nog meer onheil zal zorgen.

Foto: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 31 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons