van der Horst

Macau: Joel Eriksson op pole

Joel Eriksson - Motopark
Joel Eriksson - Motopark
Niet favoriet en F3 kampioen Lando Norris (Carlin) maar de vicekampioen van het FIA F3 European Championship, Joel Eriksson (Motopark) heeft de pole gepakt voor de kwalificatierace van de formule 3 te Macau. De Zweed toonde zich de snelste in de tweede kwalificatiesessie en met een tijd van 2:10.720 was hij 24 duizendsten van een seconde sneller dan de Brit.
Sacha Fenestraz - Carlin
Sacha Fenestraz - Carlin
Callum Ilott en Maximilian Günther die beide uitkomen voor Prema Theodore Racing vertrekken van op de tweede rij. Ferdinand Habsbourg (Carlin) reed de vijfde tijd en krijgt de beste debutant naast zich Daniel Ticktum (Motopark). Verder in de top tien vinden we nog Mick Schumacher (Prema Theodore Racing), Yuhi Sekiguchi (BMax), Sergio Sette Câmara (Motopark) en Guan Yu Zhou (Prema Theodore Racing). Zaterdag is er de kwalificatierace over 10 ronden die bepalend is voor de eigenlijke startgrid van de F3 GP of Macau.

Foto's: Macau GP & Sacha Fenestraz Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons