van der Horst

Magere startvelden nopen GT Open tot aanpassingen – Spa opnieuw op kalender

Start Race 2 Int. GT OPen
Start Race 2 Int. GT OPen
Het gaat de International GT Open tegenwoordig niet meer voor de wind. Het kampioenschap georganiseerd door de Spanjaard Jesús Pareja haalde het voorbije seizoen met moeite 20 deelnemers, met een dieptepunt van 15 wagens in Silverstone. Na het topjaar 2012 ging het alleen maar bergaf en dus besloot organisator GT Sport de nodige hervormingen door te voeren in de aanloop naar de tiende jaargang van het kampioenschap. “De aangebrachte wijzigingen zijn er op gericht om ons product te herdefiniëren en een verdere verlaging van de kosten om een slanker en efficiënter pakket te kunnen aanbieden,” aldus Pareja.
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Ten eerste wordt het aantal weekends op de kalender teruggebracht van acht naar zeven, met de nadruk op meer races in centraal Europa. Spa-Francorchamps blijft behouden begin september. Wat de wagens betreft trekt de organisatie volop de kaart van GT3, al laat men nog steeds ruimte voor “gelijkgestelde” bolides. Ten derde wordt er naast Super GT (Pro) en GTS (Pro-Am) nog een bijkomende klasse geïntroduceerd die zich uitsluitend richt op gentlemen rijders, GTam. 
 
De weekends gaan voortaan pas van start met de eerste vrije training op vrijdagnamiddag en bovendien zullen teams en rijders die de volledige kalender afwerken worden beloond met extra voordelen en uiteraard een lager inschrijvingsgeld.

Kalender International GT Open 2015:

24-26 april : Paul Ricard
22-24 mei : Nürburgring*
5-7 juni : Silverstone
3-5 juli : Red Bull Ring
4-6 september : Spa-Francorchamps
2-4 oktober : Monza
30 oktober - 1 november : Barcelona

* Eventueel vervangen door Estoril (8-10 mei)

Foto's: Marnik Mouchaers & GT Open
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 9 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons