van der Horst

Magione: ELITE 1: Race 1: Anthony Kumpen tweede – Vilarino opnieuw puntenleider

Ander Vilarino - TFT-Banco Santander Chevrolet SS
Ander Vilarino - TFT-Banco Santander Chevrolet SS
Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) heeft de zaterdag race op de Autodromo dell’Umbria di Magione gewonnen. De Spanjaard klopte de poleman Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS) bij de start en leek naar een zekere overwinning te rijden, maar hij zag op het einde van de race wel Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) gevaarlijk naderen. De race was echter iets te kort voor de Belg die strandde op één seconde van Villarno. De tweede plaats was echter niet genoeg voor Kumpen om Vilarino te verhinderen de leiding in de puntenstand over te nemen. Bert Longin finishte op de achtste plaats.
Cheever startte van op de pole voor Vilarino en Kumpen, maar de Italiaan moest dus al snel Vilarino voor laten. Half wedstrijd kon hij ook niet aan een oprukkende Anthony Kumpen weerstaan, maar hij kon wel de laatste podiumplaats behouden. Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang) finishte vierde  voor Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro), beide piloten maken door dit resultaat nog mathematisch kans op de titel. Bert Longin startte als tiende en klom twee plaatsen op in het klassement tot de achtste plaats. Leinders die zich als elfde had gekwalificeerd moest al vroeg in de race naar de kant na een contact met een tegenstander.

Magione; ELITE 1; Uitslag race 1:

01. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS)
02. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS)
03. Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS)
04. Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang)
05. Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro)
06. Gianluca De Lorenzi (GDL Racing Ford Mustang)
07. Freddy Nordström (Still Racing Chevrolet Camaro)
08. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS)
09. Wilfried Boucenna (RDV Competion Chevrolet SS)
10. Anthony Gandon (TFT-Red Style Chevrolet SS)

Foto: Whelen Euro NASCAR Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons