van der Horst

Maleisië: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden
De Pirelli banden
Voor de zestiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 heeft Pirelli de bandenkeuze van de rijders bekendgemaakt. Voor de wedstrijd in Kuala Lumpur neemt de Italiaanse bandenfabrikant harde, medium en zachte rubbers mee naar Maleisië. De Mercedes-rijders, de twee titelkandidaten Lewis Hamilton en Nico Rosberg, krijgen niet dezelfde allocatie. De Brit heeft een extra set van de harde banden meer, terwijl de Duitse WK-leider meer mediumbanden verkiest. Ook bij Scuderia Ferrari is er een verschil tussen de rijders met Sebastian Vettel – vorig jaar nog triomfantelijk op dit circuit – die dezelfde keuze heeft gemaakt als Rosberg en Kimi Räikkönen dezelfde als Hamilton verkiest.

Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Op vlak van extreme omstandigheden zal Maleisië een heuse test bieden voor de banden, zoals we dat ook al op andere plaatsen hebben gezien dit jaar”, aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. “Dit komt door de extreem hoge temperaturen, alsook de grote belasting in de snelle bochten. De grote onbekende voor dit jaar is het wegdek, dat gans nieuw is. Het weer kan ook snel omslaan en kan de renbaan veranderen in een vijver. Door dit alles neigt de wedstrijd in Sepang een gevarieerd weekend te worden, waar track evolutie moeilijk te volgen valt. In het verleden zagen we een hoog aantal pitstops en we mogen ons waarschijnlijk terug aan meedere stops van de meeste rijders verwachten. Dit opent natuurlijk een brede waaier van variabelen als het gaat om potentiële wedstrijdstrategieën, nu de teams kunnen kiezen uit drie soorten compounds.”

Bandenkeuze Maleisië 2016
Bandenkeuze Maleisië 2016
Red Bull Racing kiest voor hun rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo dezelfde allocatie, namelijk drie sets van de rood gemarkeerde harde compound, vier sets van de wit gemarkeerde mediums en zes van de geel gemarkeerde zachte rubbers. Enkel Manor, met Pascal Wehrlein en Esteban Ocon, kiest ook voor dezelde hoeveelheden als het Oostenrijkse team. McLaren-Honda opteert voor zijn piloten Fernando Alonso en Jenson Button elk voor drie maal hard, drie keer medium en zeven sets softbanden. De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).


Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli Motorsport

 




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons