van der Horst

Manthey aangeduid door Porsche voor LMGT3 WEC programma

Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Met het oog op de LMGT3, die volgend jaar ingaat in het WEC, moeten zowel teams als constructeurs uitzoeken wat het beste pad is om te volgen richting de nieuwe klasse. Er mogen overigens maar twee wagens per constructeur aan de start komen, pas nadat deze overigens gepasseerd zijn via het comité dat het FIA WEC gaat opzetten. Porsche mag al vrij zeker zijn van hun deelname in de nieuwe klasse en rekent op niemand minder dan Manthey Racing om deze in goede banen te leiden.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Manthey en Porsche: het is een huwelijk dat al jaren bestaat. Het Duitse team fungeerde in het FIA WEC al als voornaamste partner voor het fabrieksteam in de LMGTE Pro-klasse sinds 2013, waarbij ze driemaal de winst behaalden in Le Mans, onder meer in 2018 nog met Laurens Vanthoor. Nog een reden waarom de Duitse constructeur kiest voor het team van Olaf Manthey, is dat het maar liefst 51% van het team in het bezit heeft.

Ondertussen is Manthey Racing ook een gevreesd team bij de GT3's, zo bewijst hun staat van dienst in de 24 uren van de Nürburgring en zijn zij ook actief in de DTM met onder meer Thomas Preining en Dennis Olsen. Maar wie weet krijgen we hiermee de "Grello" livery aan de start tijdens de 24 uren van Le Mans, iets waar geen enkele racefan nee op zou zeggen.

Foto's: Thomas Smets - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 27 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons