van der Horst

Marc VDS Racing stopt met autosport, nogmaals

Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Marc VDS Racing staakt alle activiteiten in de autosport, dat heeft het Waalse team vandaag bevestigd. Vorig jaar besloot Marc VDS Racing reeds om de handdoek in de ring te werpen, nadat het vlak na de zege in de 24 Hours of Spa teammanager Bas Leinders de deur wees. Begin dit jaar volgde plots een comeback in de autosport, een beslissing waarop men nu dus terugkomt.
  • Skylimit Events
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
De troepen van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz zullen zich nu volledig toeleggen op de activiteiten in MotoGP. De reden voor de frappante beslissing valt volgens het team te zoeken in de beslissing van Renault om de stekker te trekken uit de Renault Sport Trophy, de monomerkencup waarin geracet werd met de Renault R.S.01 en waarin Marc VDS Racing in zijn debuutjaar onder meer de titel in de Am-cup en bij de teams pakten. Initieel was het opzet een driejarig plan tot voltooiing te brengen in de Renault Sport Trophy, "Het was een interessante formule in die zin dat iedereen hetzelfde materiaal in handen krijgt. Het is aan de rijders en teams om het verschil te maken", aldus van der Straten.

Marco Wittmann & Graaf Marc van der Straten-Ponthoz
Marco Wittmann & Graaf Marc van der Straten-Ponthoz
"Helaas ben ik teleurgesteld in wat er geworden is van de autoracerij. Regels die wijzigen naargelang de zeges van anderen, series die even snel verdwijnen als dat ze opgericht worden, sponsors die hun engagementen niet respecteren, mensen zonder moraal, profiteurs, ... Ik herken de geest en de waarden niet meer die ik ooit kende en die ik vandaag terugvind in de motoracerij met de prachtige mensen die mij omringen."

Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
"Daarom heb ik besloten definitief een punt te zetten achter de betrokkenheid van het Marc VDS Racing Team in de autoracerij en mijn aandacht voortaan toe te spitsen op de activiteiten in het WK voor moto's. Ik dank allen die ons hielpen te schitteren op vier wielen gedurende de afgelopen tien jaar en wens hen het beste voor de toekomst", besluit de graaf. Of dit het definitieve einde is, valt af te wachten, of om af te sluiten met een Engels spreekwoord: "Winners never quit and quitters never win"...

Foto's: Niels Vaeck, Arne Simons, Vincent Wouters & BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op donderdag 8 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons