van der Horst

Marc VDS Racing stopt met autosport!

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing stopt aan het einde van het lopende seizoen met autosport na, wat het team beschrijft als, verraad binnen de eigen rangen en gebrek aan professionalisme. Dat het donderde binnen de organisatie van graaf Marc van der Straten-Ponthoz, was reeds meermaals duidelijk eerder dit jaar, onder meer daags na de felbevochten zege in de 24 Hours of Spa met het vertrek van teamchef Bas Leinders. De toen aangekondigde herstructurering mondt dus eind 2015 de facto uit in 'einde verhaal'.
  • Dreamdrive
Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
Marc VDS Racing reed de afgelopen seizoenen een knap palmares bij elkaar, met dit jaar nog een klinkende zege in de 24 Hours of Spa met de BMW Z4 GT3, de enige van de Beierse Bimmer in de grootste GT3-etmaalrace ter wereld. Zelden lazen we evenwel dermate harde woorden in een verklaring, maar het persbericht van Marc VDS Racing laat geen twijfel bestaan over de gronden van de genomen beslissing. "Dit succes had zijn prijs, een grote prijs. Racen voor zeges in elke GT3-klasse is duur, maar wanneer die kosten bijna verdubbelen door financieel mismanagement van de mensen die de verantwoordelijkheid voor de teamleiding kregen toevertrouwd, is het niet langer mogelijk verder te doen."

Marc van der Straten - Bas Leinders
Marc van der Straten - Bas Leinders
Het stopt evenwel nog niet bij die sterke taal. Marc van der Straten zelf stelt dat de passie voor de racerij verdwenen is. "Medewerkers hebben zowel mijn vertrouwen als de familiale teamgeest verraden. Ik ben 67 jaar oud en ik heb de tijd niet meer om zulk gedrag, dat de morele waarden die ik koester niet respecteert, te accepteren. Ik ben het gebrek aan professionalisme beu van sommigen die ik, foutief, in belangrijke posities binnen het team plaatste. Ik ben de mensen beu die geen ander doel hebben dan onze zaak financieel in gevaar te brengen, zelfs tot op het punt van bankroet. Daarom heb ik vandaag besloten om het doek te laten vallen over Belgian Racing (waarvan Marc VDS Racing een dochter is nvdr.) en mijn lange samenwerking met de motorsport op vier wielen."

Graaf Marc van der Straten-Ponthoz - Nathalie Maillet
Graaf Marc van der Straten-Ponthoz - Nathalie Maillet
"Natuurlijk vergeet ik onze prachtige zege met de BMW Z4 GT3 in de 24 Hours of Spa dit seizoen niet, maar deze zal niet herhaald worden. Hoe kan ik aanvaarden een volledig kampioenschap te moeten rijden gewoon om het recht te hebben te mogen deelnemen aan dit ene evenement? De man die mij kan vertellen wat ik thuis, in België, kan doen, moet nog geboren worden!" De laatste wedstrijd van Marc VDS Racing wordt de ELMS-seizoensfinale in Estoril, midden november.

Foto's: Vincent Wouters, Martijn Wouters & Marc VDS Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op dinsdag 6 oktober 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons